West heeft oorlog ‘uitgelokt’: Vlaams Belanger hekelt wapenleveringen bij Sputnik News

Creyelman vindt het a “verkeerde inschatting” van het west om long de a kant over vrede te praten en de Russian agressie te veroordelen, maar tegelijk het conflict te bewapenen.

“Medical material sturen is a thing, de oorlog verlengen is something else, zeker na het uit te lokken”, says de Vlaams Belanger by Sputnik News. Het Russian medium verwijst naar hem as a Belgian eresenator en erelid van het Vlaams Parlement. Op dit moment is Creyelman fractieleider van Vlaams Belang in de Mechelse gemeenteraad. Of the speeches given by Kristof Calvo, fractieleider Open Vld-Groen-M+, de kwestie agenderen op de Mechelse gemeenteraad.

“De reactie van Vlaams Belang op de oorlog tegen Oekraïne was always dubious anyway,” says Calvo. “Creyelman gaat bij de Russian state media nog een stap verder. Het is trouwens niet de eerste keer dat hij zich opwerpt as a supporter van Poetin.”

Creyelman is a van de Vlaams Belangers who were also considered as ‘verkiezingswaarnemer’ aanwezig bij de omstreden verkiezingen in de Oekraïense regio’s Donetsk and Loegansk. The rice was op costs of the Russian separatists.

Creyelman was not available by phone. Partijvoorzitter Tom Van Grieken when not officially te reacten.

“Het zou goed zijn als de national leiding van Vlaams Belang zich meteen distantieert”, Vindt Calvo.

ttn-31