Unique prices! Wout van Aert wint rit naar Calais na solo op Cap Blanc-Nez

Wout van Aert (Jumbo-Visma) heeft de four de rit in de Ronde van Frankrijk op zijn naam geschreven, na een bijzonder scarce aanval in het slot van de etappe na 171.5 kilometer Tussen Duinkerke en Calais. The Belg holds three two squares on the right side of the wall and has three extra colors.

‘De trui geeft me vleugels’, aldus een delicious Wout van Aert.Beeld REUTERS

Well three rode in Denemarken made het peloton march de overstap near Frankrijk, was dinsdag de Vierde rit op de agenda stoned. The first stage of the Franse bottom is long divorced isloos, but the last step is climbing van de dag nam Van Aert het peloton te grazen en muisde er vanonder. The Belgian campaign was never more te houden en reed solo over de meet. Jasper Philipsen was the tweede over the finish after a sprint with Fransman Christophe Laporte. Philipsen had talked real nooit about that from Aert al what, and stak dus also de vuisten in de air. “I thought for 4 of 5 seconds that I had won. Het zal grappige beelden opleveren, maar dit wil je niet.”

Also Philipsen balde de vuist.  Beeld AP

Also Philipsen balde de vuist.Beeld AP

zero Beeld dm

Beeld dm

“Ik wou het risico niet meer nemen om op een peloton sprint te wachten”, knipoogde Van Aert laughing in zijn eerste reactie. “Het was behoorlijk duidelijk dat we vandaag iets zouden proberen met de ploeg”, Van Aert blinked in zijn flashreactie terug op het sleutelmoment, de climbing van de Cap Blanc-Nez went tien kilometer before the finish. “We zaten dankzij Nathan (Van Hooydonck, ed.) en ‘Stevie’ (Steven Kruijswijk) in perfecte positie. Nathan opende dan op de klim. Tiesj (Benoot) nam over, en zelfs in het wiel voelde ik al dat het supersnel went.”

Van Aert zorgde op de top van de beklimming zelf for definitieve beslissing door nogmaals te versnellen. “Op de radio hoorde ik dat er what a pity. Ons doel was om vol te gaan tot de top en daar te zien wat er geurde, maar ik kwam alleen over de top. Ik zat wat in twijfel: most I watched op Jonas (ploegmaat Vingegaard, red.) and (Adam) Yates? Door zelf vol door te gaan, zou ik Jonas en de others in een goeie positie zetten waarin ze niet hoefden te rijden. I’ll list you on the streets next to you. (Laughs) En dan was het nog tien kilometer vol gas afzien.”

Omarmd by Van Hooydonck genoot Van Aert van zijn triomf. “Deze trui geeft me vleugels”, wrote hij met een verwijzing naar zijn privé sponsor Red Bull gone, that is some of the most important things that are done. That would give my grandson thanks to the hulp of the ploegmaats. Zij deden de helft van het work, and then what het aan mij om het af te maken.”

zero Beeld REUTERS

Beeld REUTERS

ttn-31