Small russian wanbetaling kan big gevolgen hebben

Het is a minimal requirement for a country that in theory rijk genoeg is om het op Tafel te leggen. Toch maakt een door Russia mixed rentebetaling of 1.9 million dollars (1.8 million euros) from the seller of married couples credit default swaps (cds’en) inside the building we want keys. En dat voor veel, veel greater demands.

Deze verzekeringen tegen wanbetaling works volgens hetzelfde principe as a brand verzekering. Maar in plaats van op en woning zijn ze afgesloten op een lening. As the debt is not subject to any obligations, and there is no obligation, then this compensates for the transfer of the verzekering de opgelopen pity. Al moet daarvoor wel eerst zijn vastgesteld dát he sprake is van betaling.

Three major rating bureaus analyzers normally spoke of the gezondheid van Landen: Standard & Poor’s, Moody’s and Fitch. Zij zijn op dit ogenblik niet in the state of Russia te labelen as wanbetaler. Maart helped zij in het kader van de Europese sancties het verbod om de krediTWardigheid van zowel de Russe overheid as van Russe bedrijven te beoordelen.

Daardoor is het aan de International Swaps and Derivatives Association om zich uit te speak about wanbetaling. This organization is necessary for the work of the cds market. In a comité waarin two vertegenwoordigers van de aanbod- als van de vraagzijde zetelen, it is Wednesday that he een ‘kreditgeburtenis’ heeft plaatsgevonden omdat Rusland begin my onvoldoende pension heeft uitgekeerd aan de houders van een staatsobligatie.

Never tijdig betaald

Now is de obligatie in Kwestie, after 4 April de vervaldag what came, weliswaar te laat terugbetaald aan de Geldschieters, maar wel nog within de dertig dagen respijtperiode the het contract toeliet. Het problem zit bij de vergoeding the Russia most betalen voor dat uitstel. Het is deze rente van 1.9 million dollars, which does not apply to the obligatory housing is in the country.

Russia has wel het money en de intentie om te betalen, communicated minister van Financiën Anton Siloeanov al weken. Door de international sancties vanwege de oorlog in Oekraïne is Moskou evenwel grotendeels afgesloten van het internationaal betalingssysteem en krijgt het dat geld niet meer beij zijn guilt icers.

How het dus om een ​​beperkt beraggaat waarop er een wanbetaling is, zijn de gevolgen mogelijk groot. Het geval laat namelijk zien what he state te te fees than all uitstaande cds’en op Russe guilt in werking zouden treden. Volgens ISDA gaat het om contracts that everything up to elkaar zo’n 2.5 million dollars vertegenwoordigen.

Aan de winnende kant staan ​​vooral beleggers the na de Russian invasion in Oekraïne geld hebben pumped in zowel de sterk teruggevallen Russian overheidsobligaties than in de verzekeringen tegen wanbetaling erop. The normal rule is that zinloos, omdat de koers van een obligatie in de omgekeerde direction moved as the van de Verzekering, waardoor ze elkaar opheffen. Maar doordat in the first week of February 24, institutions beleggers massaal hun Russian obligations sold out, liep de koers daarvan sneller terug dan the van de verzekeringen erop.

Openable veiling

De omvang van de uitbetaling van de Verzekeringen zal afhangen van een openbare veiling van de obligations. In the case of a debt of 10 million dollars, the wording is about a value of 3 million dollars, so that the part of the contract for the CDS contract is different for 7 million dollars.

The next important date is June 26th. Then loopt the responsibility period for two rentebetalingen the previous week most zijn uitgevoerd. Het Kremlin overweegt om the betalingen vanwege de aanscherping van de Amerikaanse sancties uit te voeren in Roebels. In the contracten waarin de Dollarleningen zijn vastgelegd, state real that dit not like.

The total Russian debt of overheating in ‘harde valuta’ as de euro en de dollar ligt op 38 million dollars. Deze obligatory noteren nu op 20 tot 30 percent van hun nominale waarde. A short notice does that the buyers from the Verzekeringen aan de houders van de CDs’en dat owed zijn a total of 1.7 million dollars.

ttn-31