Russian oligarch biedt Oekraïne miljard dollar in ruil voor opheffen sancties tegen hem | Oorlog Oekraïne en Rusland

The Russian oligarch Mikhail Fridman (57) raised a million dollars (990,000 euros) on Oekraïne om af te raken van de Westerse sancties die al sinds Maart tegen hem van Kracht zijn. This is written in America by ‘The Wall Street Journal’.

Fridman is the chief judge of Alfa Bank, the largest bank in Russia, which does not belong to the state. Zijn fortuin wordt by zakenblad ‘Forbes’ momentseel Geschat op 13.3 million dollars or 13.12 million euros.

The oligarch zou een million dollars from zijn personal money will overmaken naar een Oekraïense bank die hij mee hielp oprichter. En dat in de hoop dat de Britten hun sancties zouden opheffen tegen hem. So zou hij weer zelf can decide what hij was donated and what hij heen kan gaan.

banks

Fridman zou volgens Amerikaanse officials not de some sanctioneerde oligarch zijn the money heeft geboden on the West. Also, there are two banks that have been tested.

Oekraïne zou geen interest raising and wijst erop dat het doel van de sancties het den van de oorlog is. “The sancties were never used before they were dealt with, het gaat om een ​​principe”, is what is heard.

In het geval van Fridman – who was born in Oekraïne – zou president Volodymyr Zelensky wel een uitzondering will maken. Hij moet dan wel de Russian president Vladimir Poetin veroordelen, zijn Russian paspoort denied en critical zijn over the Russian invasion of Oekraïne.

Staatsburgerschap

Zelf notkent Fridman dat hij ooit aan Oekraïne gevraagd heeft om het Oekraïense staatsburgerschap te krijgen. Hij zei eerder ook dat de Russian oligarchs niets can doen om Poetin te overtuigen te stop met de invasion. The sanctioneerde oligarchs zouden daarvoor not denoeg bij hem staan, volgens een van de oligarchs bij de ‘The Wall Street Journal’.

Topman Lukoil overleden in Moscow “na val uit ziekenhuisraam”

Russian state televisie binds in na Oekraïense successen op slagveld: “Zijn er fouten gemaakt? Yes, it’s nice”

ttn-39