Russia benoemt nieuwe generaal om Oekraïne-offensief te Leiden: “Een controversieel figure, zelfs naar Russian maatstaven” | Buitenland

New builder is the 55-year old generaal Sergei Soerovikin, a veteran van de burgeroorlog in Tadzjikistan in de jaren 90 and de tweede Tsjetsjeense oorlog. Sergei Surovikin was also told that he had heard the Russian tropes that were in het zuiden van Oekraïne. Nu klimt hij dus een trapje omhoog op de military ladder. Deze promotie heeft hij te thanks to zijn “harde bewind” and “de Vooruitgang die hij al boekte in het zuiden van de Donbas”, aldus Russian bronnen.

The vijfter liet zijn harde aanpak al eerder gelden in the Syrian conflict, toen hij daar the long-lasting Russian bevelhebber was. Hij zou volgens bronnen “zeer controversiële tactieken” hebben gebruikt in de strijd tegen Syrian rebels. “Hij is in zijn geel een controversieel figuur, zelfs naar de maatstaven van russian generaals”, experts said. “The career of Soerovikin was marked after 30 years for accusations of corruption and war,” writes de Britse in Lichtingendienst in a recent report.

Tijdens de staatsgreep van 1991 leidde Soerovikin, toen Kapitein, a wading division door barricades van pro-democratic demonstrators. Three men will be thrown into het Gevecht, because they will be spoiled. “Het is zeer symbolic dat Sergei Surovikin, de some officer who in Augustus 1991 opdracht gaf om op revolutionairen te schieten en daarbij daadwerkelijk drie mensen doodde, nu de leiding heeft over deze laatste wanhopige poging om de Sovjet-Unie te produce,” Schreef Grigory Yudin, a Russian politicologist and sociologist.

Onder de Russianen the de benoeming van Soerovikin toejuichten what Yevgeny Prigozhin, de beruchte oprichter van het particuliere militaire bedrijf Wagner en een uitgesproken criticus van de militaire leiding. “Soerovikin is the most capable commandant in the Russian leger”, says Prigozjin volgens een verklaring, “Hij is a legendary figure, hij is born om zijn moederland trouw te serve. Toen hij in 1991 een bevel kreeg, what Soerovikin de officer die zonder aarzelen in zijn tank stapte en naar voren om zijn land te redden”.

De naam van zijn voorganger will nooit officieel bekendgemaakt, maar volgens Russian media was dat Aleksandr Dvornikov.

Bekijk also: How was zijn vororganger? Generaal Dvornikov al twee weken not more gezien

ttn-39