Rekenhof critically before toekenning van station van Bergen aan architect Calatrava | landlocked

Het Rekenhof published in a report criticism on the toe-to-peer of the overheating opdracht for the new station of Bergen to the office of the architect Santiago Calatrava. That writes Le Soir on Wednesdays.

Therefore, the Rekenhof zijn de materiële handelingen wel in overeenstemming met de wet op de overheidsopdrachten, maar is het principe van de gelijke treatment of candidates not respected. So heeft de uiteindelijke winnaar een voordeel waardoor hij eigenlijk uitgesloten had been wanted.

So was the bureau van Calatrava al in 2004 announced om in het kader van een haalbaarheidsstudie tekeningen en een maquette te maken. The designs will be opnieuw ingediend, but you were aware of them and herkenbaar terwijl de anonimiteit most gewaarborgd zijn. Het rapport hekelt also het gebrek aan documentatie van het project.

“Wanbeheer”

Het Rekenhof-rapport he comes na een resolutie the de Franstalige groenen hadden ingediend in het parlement. In a reaction hekelen de groenen het “onfatsoenlijke en zelfs obscene wanbeheer” dat volgens hen heeft tot een bijkomende cost van 332 million euros and that for a long time a negatieve impact heeft gehad op de investeringen in de kwaliteitsverbetering van het network en op de ontvangstijk en van de stations. The great kings daarom aan dat ze een nieuw voorstel van resolutie willen indien warin ze de top van de NMBS vragen om tekst en uitleg te komen geven in het parlement.

ttn-39