In 2022 there will be 17,592 new speedpedelecs in Belgium. That is a large number of 42.1 percent of 5,215 copies, in the act of opening a book for a year in a “record period for zones” for the Hogesnelheidsfiets, shows the Mobility Federation Traxio.

    “Nooit eerder he zoveel hogesnelheidsfietsen will be sold”, Aldus Filip Rylant, woordvoerder van Traxio, in a persbericht. Het previous year record dateerde van 2019. Toen 13,417 speedpedelecs will be recorded, aldus Traxio.

    “De inschrijvingen van nieuwe speedpedelecs zijn ons in 2022 maand na maand blijven verrassen”, aldus nog Rylant. “December – normaliter een donkere en koudere en dus minder populaire maand – sloot het jaar af met een recordcijfer dat 72.9 per cent hoger lag da vorig jaar.” In December last year he had 1,264 new speedpedelecs by the year, 533 copies more than in December 2021.

    Uit de cijfers van Traxio blijkt wel dat speedpedelecs vooral een Vlaamse aangelegenheid zijn. Vlaanderen Telde in May 2022 delivered 95.15 percent of the New Speedpedelecs (16,739 units), Terwijl Brussel (360 units) and heel Wallonië (694 units) of the other 4.85 percent of the market in Vertegenwoordigden. We grow in all provinces of the country de inschrijvingen.

    tweed hands

    Ook op de tweedehandsmarkt deed de snelle elektrofiets het goed. December was good for a maandrecord, met 337 new inschrijvingen of a toename van 34,3 per cent tegenover december 2021. Over heel het jaar kwamen he 5,671 inschrijvingen van tweedehandsspeedpedelecs bij, of a stijging met 87,8 per cent ten opzichte van 2021.

    “Niettegenstaande de speedpedelec een relatively recente versijning is op de Belgian ways, we notice that aardig what tweedehandse fietsen opnieuw been in use gesteld en op die manner een tweede leven krijgen”, aldus Rylant. “Bijzondere vaststelling is dat het aantal inschrijvingen groeit in vrijwel alle provincies.”

    kilometers lost

    Stefaan Lampaert, general secretary of Traxio Velo, notices that the auto steeds meer and the printing comes from belastingheffingen and that he is responsible for the use of the auto steeds meer consolidated. “So zien we een verdere schuiving naar elektrofietsen which is zowel voor werkgevers than werknemers favorable”, het clicks.

    “We also notice that the factories are still normal and there are fewer problems in the future. The last month of December we also note that there are strong reasons for the leased vehicles, but there are also some interesting mileage calculations for the works.”

    ttn-39