Ramadan start Thursday: “Maand in teken van wijsheid, patience and solidarity” | landlocked

For Belgian Muslims gaat de ramadan, de jaarlijkse vastenmaand, dit jaar op donderdag 23 maart van start. Dat heeft the Executive van de Moslims in België (EMB) announced.

De beslissing om de ramadan donderdag te laten start, kwam he na een vergadering van de Raad of theologians who are connected to het EMB, het vertegenwoordigenend organ van de muslims in ons country.

“Het EMB wenst de gele moslimbevolking van België geluk en hoopt dat deze gezegende maand in het teken zal staan ​​van wijsheid, patience and vooral solidarity with people who anchor in nood na de natuurrampen en rampen met menselijke oorzaak van de afgelopen maanden”, het says in a personal report.

During the month of Ramadan, Muslims may not eat, drink, or drink sexual beverages, but must do so in a separate way, and they will welcome people with physical activity of mental beperking, forced vrouwen and children. Het ande van de Ramadan four Muslims traditioneel met the Suikerfeest.

Om de precieze begin- en addata van de jaarlijkse vastenmaand vast te leggen, wordt rekening gehouden met de zichtbaarheid van de nieuwe maan. The ramadan start in verschillende lands soms op verschillende days, omdat de maan zichtbaar moet zijn.

ttn-39