Pro-democratic demonstrators from Hong Kong get action from the Chinese consulaat in Manchester | Buitenland

“The minister of Buitenlandse Zaken heeft de Chinese ambassadeur in Londen convoceerd om de diepe bezorgdheid van de Britse regering over te maken”, said the minister Jesse Norman voor het parliament. “De regering wil uitleg over het optreden van het consulair personel”, says Norman.

Beijing heeft dinsdag gezegd dat de groep betogers was de a manifestant deel van uitmaakte “illegaal” zijn consulaat in Manchester was inland. The betogoing, waarvan de politie op de hoogte was, vond plaats op de openingsdag van het congres van de Chinese Communistische Partij.

Op video’s on social network sites is te zien hoe mannen de protestborden van demonstranten vernietigen and vervolgens het consulaat inland. Daarop ontstaat duw- en trekwerk aan de Toegangspoort tot het consulaat. One of the demonstrators said the territory was internally dried and the rake flaps disappeared. “I’ll be there in a row in a row,” declared Bob aan de Britse omroep BBC. “Grankle political mensen raise me weer to buiten can trekken.”

The Britse politie maakten maandag al bekend that ze een onderzoek is started after the incident.

ttn-39