Politie vindt ontbrekend stuk van 17de-eeuws tapijt dat 42 jaar was stolen by legendary art dief ‘Erik de Belg’ | Buitenland

An ontbrekend deel van een 17de-eeuws Vlaams wandtapijt dat sea dan four decennia was lost, is teruggevonden door de Spanish politie. Het made deel uit van een reeks van zes tapijten that 42 years were stolen from uit de church van Santo Domingo in het Spain dorpje Castrojeriz. That was the legendary art dief ‘Erik de Belg’.




De diefstal geurde op 7 november 1980, in de vroege uren. The wall tapes that were used in the Noord-Spaanse church were painted in 1654 in Brugge and were hand-made by Corneille Schutz.


That’s why the artist René Alphonse van den Berghe, known in Spanje as ‘Erik de Belg’. An international project in Spanje, Belgium and France on the lines of Interpol, in the middle of the Vlaamse walltapijten terug te vinden. Met application of a word from ‘La apotheosis de las artes’, a work of 4 meters or 6.5 meters. He went from het deel link, with a clearing of a cherubijn.

Lost

Het onderdeel is considered lost. dead now Finally we thank aan Politieman Ángel Alcaraz, who was involved in an academic study around Kunstdiefstallen by Van den Berghe. De Kunstdief overleed in 2020 op 80-year-old leeftijd in Málaga. Alcaraz nam contact op met de advocaat van den Berghe.

Vrijdag werd het fragment (on the right in the beeld) teruggegeven aan het aartsbisdom Burgos. © Policía Nacional

Alcaraz said it was because the lost fragment was what the advocacy wanted. Afgelopen vrijdag het teruggegeven aan het aartsbisdom van Burgos.

De Spanish politie omschrijft René Alphonse van den Berghe as “art dealers, restaurateurs, signs, writers and international dief”, the ontelbare diefstallen pleegde in Spanish churches and chapels.

bend

“Hij sorry also een bende the zich toelegde op het stelen van religieuze artworks, soms in opdracht van rijke verzamelaars the op zoek were about a specifiek work en soms met het oog op een eenvoudige verkoop op de international trade market”, het bij de politics

Van den Berghe was arrested in 1982, but three years later weer vrij nadat hij de autoriteiten hielp om heel wat van de artworks that hij had stolen, terug te vinden. Spijt toonde hij nooit.

Erik ‘el Belga’ (80) passed in Malaga: Spanjaarden noemden hem “biggest art dief van 20ste eeuw” (+)

ttn-39