The Russian president Vladimir Poetin heeft zich volgens Amerikaanse functionarissen de afgelopen weken vaker Rechtstreeks bemoeid met de strategic planning van de oorlog in Oekraïne. Hij heeft onder sea verzoeken afgewezen van zijn commandanten ter plaatse the zich wild terugtrekken uit de vitale zuidelijke city Cherson.

  Julian E Barnes, Helen Cooper, Eric Schmitt in Michael SchwartzSeptember 24, 202212:09

  Een trekking from Cherson so het Russian layers in the state put zich ordelijk over the rivier de Dnipro terug te trekking, waardoor de materiële installaties behouden zouden blijven en het leven van de soldaten zou been talked about.

  Maar a dergelijke terugtrekking zou opnieuw a vernederende publice kenning zijn van het falen van Poetin in de oorlog. Het zou Oekraïne een tweede grote overwinning in éen maand opleveren. Cherson was the first big city that was in the hands of the Russians when the first invasion was in the hands of the Russians, and there were a few regional cities that were controlled by Moscow. De herovering ervan zou een great prestatie zijn voor president Volodymyr Zelensky van Oekraïne.

  Poetin wil cost what het cost de overwinning kept in heeft de oorlog sea in de openbaarheid now het Russian leger steeds sea in opspraak lijkt te komen. Daarom heeft hij deze week een oproep gedaan waardoor 300,000 Russian burgers in military service zouden can come. Deze maand heeft Moskou laten zien dat het te weinig tropen heeft om zijn offensief voort te zetten, een tekort heeft aan geavanceerde precisiewapens en he not in is gelaagd het Oekraïense luchtruim te domineren.

  Maar Amerikaanse functionarissen the op de hoogte zijn van zeer gevoelige information, zeggen dat Poetin achter de schermen een nog bigger role in de oorlog op zich neemt, onder sea door commandants te vertellin dat hij de strategic beslissingen in het veld zelf neemt. Hoewel Poetin een aantal aanbevelingen van military commandants heeft aanvaard, waaronder het mobiliseren van burgers, heeft zijn betrokkenheid spanningen veroorzaakt, aldus Amerikaanse functionarissen.

  The functionarissen zeiden dat de afwijzing van een militaire terugtrekking uit Cherson door Poetin also heeft geleid dead een daling van het moreel onder the Russian troepen. Zijn zijn grotendeels afgesneden van hun aanvoerlijnen, en lijken te geloven dat ze zouden knnen been gelaten in de strijd tegen Oekraïense troepen.

  “The situation in Austria is duidelijk dynamic”, says Mark A. Milley, who spoke of the American military advising organization of the Joint Chiefs of Staff, recently in an interview. “It is te vroeg voor een uitgebreide beoordeling, maar het mag duidelijk zijn that the strategic initiative is postponed to the Oekraïners.” Maar hij waarschuwde dat er nog een “lange weg te gaan is”.

  Gevaarlijke situation

  De meningsverschillen van Poetin over de Gevechtslijnen in Cherson illustreren hoe cruciaal de oorlog in het zuiden van Oekraïne voor both parts is, adus Amerikaanse functionarissen. Thanks to the recent journey of Oekraïne in the North East is the area around Cherson and a cruciaal deel van de oorlog, with the largest strategic route for Kiev and Moscow.

  Some American functions show that there are problems with the arrival of the Russian workers in the southern area. A high Amerikaanse functionaris two deze week dat Oekraïne went op weg what om in het zuiden de winst te herhalen the zijn troepen eerder deze maand tijdens een bliksemoffensief in het north east hadden boekt. When Oekraïne de Russe troepen verder terugdringt, kan de zwaarbevochten Landbrug van Poetin naar de Krim, het groundgebied dat het in 2014 op Oekraïne veroverde en annexeerde, uiteindelijk in gevaar komen, verellen Amerikaanse functionarissen.

  Oekraïense soldiers ride on tanks in Bakhmut, de city in de frontlinie in het oosten van Oekraïne, on Wednesday 21 September 2022.Beeld Tyler Hicks/The New York Times

  De verdeeldheid over Cherson is only the last onenigheid tussen Poetin en zijn top commandants. High Russian officers zetten herhaaldelijk vraagtekens bei de aanvankelijke plans for de oorlog, zeggen Amerikaanse functionarissen, in het bijzonder beij een first phase die voorzag in een snelle aanval op Kiev, de Oekraïense hoofdstad. The Russian officers meant that Poetin met onvoldoende troepen en wapens ten strijde trok, adus Amerikaanse functionarissen.

  De bezorgdheid van the Russian officers bleek juist en na de nederlaag van het Russian leger buiten Kiev versoepelde Poetin zijn controle over de military planning. Hij stond high generaals toe om a new strategy te develops the court what op masse artillerieaanvallen, weten de Amerikaanse functionarissen. The new strategy was in feite een uitputtingsslag the inspeelde op de Kracht van het Russian leger and erin slaagde het leger vooruit te Stuwen in Oost-Oekraïne.

  Are poets zijn commandanten heeft bevolen de strijd in Kherson voort te zetten, heeft het Russian leger geprobeerd de Oekraïense opmars daar te stop. Last week the Russians stayed in a dam in the Inhoelets-Rivier op om het huidige tegenoffensief te bemoeilijken.

  Maar bij Oekraïense aanvallen zijn oversteekplaatsen over the Dnipro-Rivier opgeblazen, wardoor de Russe troepen grotendeels zijn afgesneden van hun aanvoerlijnen aan de other kant. The Russians would have to use pontoon bridges to steken across the river, which would be protected by Oekraïens, but Oekraïense functionarissen. “Ze hebben daar eenheden die afgesneden en omsingel zullen zijn als de Oekraïners door de linies breken”, Zegt Seth G. Jones, senior vice president bij het Center for Strategic and International Studies. “I can’t be allowed to say anything about the situation in which it is.”

  Terugtrekken voorbij de Dnipro zou de Russian commandanten waarschijnlijk in state put de line in het zuiden met minder troepen te behouden. Dat zou hen sea speelruimte geven om troepen van Cherson naar other areas te verplaatsen, hetzij om terug te slaan tegen het tegenoffensief van Charkiv in het noordoosten, om de verdedigingslinies in de oostelijke Donbas-regio te reinforce of om a nieuw front in het zuiden te open.

  Maar Poetin heeft zijn commandanten gezegd dat hej de strategie paalt.

  “In deze oorlog he is a constante wanverhouding tussen de politieke doelstellingen van Poetin en de militaire middelen om ze te bereiken”, says Michael Kofman, hoofd Rusland-studies van het Amerikaanse National Security Analysis, een onderzoeksinstituut op het gebied van defensie. “Op belangrijke beslissingsmomenten heeft Poetin gotalmd, refused to recognize the reality, totdat de opties van kwaad tot erger went.”

  Destroying Russian militaires at Izium, Oekraïne. Beeld Nicole Tung/The New York Times

  Destroying Russian militaires at Izium, Oekraïne.Beeld Nicole Tung/The New York Times

  Het trekken van Russe troepen voorbij de Dnipro-Rivier zou also in tegenstelling zijn met the referendum van Poetin over aansluiting bij de Russie Federatie. Het house van der Gelijke Schijnstemmingen is a relevant doelstelling van Moscow. Het blockeren remains one of the top priorities of Kiev.

  Now het verzet in Russia toeneemt en militairen het country proberen te ontvluchten om de oproep tot algemene mobilisatie te ontlopen, think Amerikaanse functionarissen dat a nieuwe Oekraïense overwinning de populariteit van de oorlog verder zou doen afnemen. That’s what poets can’t risk. In de dagen na de aankondiging van de oproep by de Russian President Zijn op Twitter veel gedeelde Video’s te zien van Boze officials who have been uitgescholden by Schreeuwende Russian militairen. “De speeltijd is voorbij”, writes a military in a video. “Jullie zijn nu soldiers!”

  2022 The New York Times Company

  ttn-31