Poetin: “Finse en Zweedse toetreding tot NAVO is geen problem” | Oorlog Oekraïne en Rusland

Russia has “a problem” in an eventual result of Finland and Zweden tot de NAVO. Dat two President Vladimir Poetin Wednesday, after de NAVO landen the dagen beslisten om de Landenuit te nodigen om lid te been en het eens om de toetredingsprotocollen te ondertekenen.

Lees all over de oorlog in Oekraïne in ons dossier.

“We have problems with Zweden and Finland, as well as we have with Austria”, Aldus Poetin tijdens een persconferentie in de Turkmeense hoofdstad Ashgabat. “We have geen territorial conflicts. He is not that ons can disturb bij een toetreding van Zweden en Finland aan de NAVO.” When the land wants to kill, doen ze maar, zei poetin ook. “That’s hun zaak.”

Maar “india he daar militairen of military infrastructure ontplooid wordt, then zijn wij obligated om op een symmetrical manner te reacten en dezelfde bedreingen te creëren voor de gebieden van waaruit de bedreingen tegen ons uitgaan”.

Russia noemde een toetreding van both lands tot de NAVO, waardoor de Russian grens met de NAVO plots 1,300 kilometers long wordt, now nu toe steeds a “destabiliserende factor” voor international veiligheid.

Poetin verwijt NAVO imperialisme

Poetin veroordeelde woensdag also nog de “imperialistic ambitions” van de NAVO, the hair “hegemony” wil confirm via the Oekraïense conflict. “De oproep aan Oekraïne om de Gevechten voort te zetten en onderhandelingen te refuse, confirms our hypothesis that the welzijn van het Oekraïense people geen doel is voor het West, but a manner is om hun own concerns te verdedigen”, zei hij.

De NAVO en dan vooral de Verenigde States, “hadden al longer een external vijand nodig warrond ze hun Bondgenoten knnen verzamelen”, aldus de president. “Iran isn’t sent before. We’ve got it now.”

NAVO houdt naast Russia ook China scherp in de gaten: “Dat land daagt onze waarden en onze veiligheid uit”

De Croo speaks of the historical NAVO-top: “Oekraïne de oorlog helpen winn is some manner om uit crisis te raken”

ttn-39