Paul D’Hoore about the proposal tot banks om leningen voor energierenovaties te provide: “Dat is commerce voor hen” | Overlegcomité Energie

De vraag om uitstel van de hypotheekafbetaling toe te staan ​​is “logical and realistic”, says economist Paul D’Hoore. Tijdens de coronacrisis will always be hetzelfde gedaan. “Banken zijn daar ook goed mee: ze moeten wat long op hun money watched, maar ze hebben er alle belang bij dat woning afbetaald raakt, veeleer dan dat een woning moet been sold, omdat ze niet afbetaald wordt.” De bankensector zal daar ongetwijfeld zijn medewerking verlenen, het.

Ook op de vraag of banks leningen sake, the burgers helpen om te investers in insulation and hernieuwbare energy, D’Hoore warns positive respons. “Banks zijn vragende partij om een ​​lening te provide aan mensen the hun house will isoleren of hun warming op een other, more efficiënte manner will organize. That is what commerce is for the banks.”

Het is “een mooie oproep”, zegt de econoom, maar toch hij dat er in de praktijk not veel zal change stretch aan mensen van wie ze twijfelen of ze het gaan kunnen afbetalen. Het is meer een oproep naar de mensen om naar de bank te gaan om zo’n lening te vragen”, aldus D’Hoore.

Here is the integral studio talk with our money expert Paul D’Hoore:

ttn-39