Oppositiepartijen zien in mislukte fiscale vomming bewijs dat “Belgium niet werkt”: “Ook niet met degenen die zeggen dat ze geloven in dat project” | landlocked

The rule is not in accordance with the rules for the period in which it is issued. Het ongenoegen is large by the sea oppositiepartij Vlaams Belang. The result is that the day before the vervroegde is sold. Ook N-VA zeet in de mislukte fiscale vorming het bewijs dat België not werkt PS, Ecolo en Groen wijzen op hun beurt met de vinger naar MR. “Zes partijen hadden een akkoord knnen vinden, maar 1 partij heeft het been stijf gehouden en wilde geen millimeter toegeven”, aldus Petra De Sutter (Groen).

KIJK. What is the reason for the transaction being made over the fiscal period?

Fleam’s concern

Nu de federale regering he not in the law is een fiscale prominence overeen te komen, is het tijd voor vervroegde verkiezingen, en om België op te doeken. That shows Kamerlid Wouter Vermeersch van oppositiepartij Vlaams concern. “The ambitious Vivaldi regering that started zou gaan aantonen hoe goed België werkt. En hoe goed dat is, kaniedereen nu zien”, says hij.

Om de overheidsfinanciën op orde te krijgen, zijn vormingen nodig van de belastingen, de arbeid en de pensioenen, represents Vlaams concern. “Het first wordt tegengehouden by de MR, het tweede en het derde door de PS. In this country there is nothing more mogelijk en het drama is dat de Vlamingen hierdoor meegesleurd in het Belgian debt moeras”, says Wouter Vermeersch. “België is op, en het is dan also symbolically dat dit fiasco zich voordoet aan de vooravond van 21 juli.”

Hij remembers aan de woorden van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau, the time dat zijn partij in de federale regering blijft geloven, “toch zolang ze akkoorden kan blijven maken”. Vlaams Belang pleit na de mislukte fiscale vomming dan nog voor vervroegde verkiezingen, en vraagt ​​Vooruit zich daarbij aan te sluiten.

Next, the Minister of Finance Vincent Van Peteghem (CD&V) has a say in the fold. “Zijn partij heeft werkelijk geen grand weight in deze regering”, says fractievoorzitter Barbara Pas. “Al van bij de aanvang van Vivaldi vragen we on what de seawaarde van CD&V in deze regering is. Still op asiel en migration, still op het vlak van our veiligheid en inland zaken, still op communautair en fiscaal vlak kreeg de partij een deuk in a pak boter defeated. Het palmares van die partij in deze regering is nul.”

N-VA

Het is the linkerzijde in the federal regering which met de vinger must have been given for het mislukken van de fiscale vomming. N-VA cameraman Peter De Roover reported this in De Ochtend (Radio 1). “The regulation was expected to be a tax shift, not to be a lasting reduction, and then no one would be able to claim it. Maar men wilde de ogen sluiten voor het feit dat bepaalde groepen sea belastingen go betalen.”

The fiscale arise, which is now afsprangen, had been financed via an active ringsbeleid, sodat sea mensen bijdragen aan de belastinginkomsten van de overheid, betoogde De Roover. “Maar de linkerzijde (in de regering, ed.) Wilde the right direction, de PS heeft haar voet across gezet. An Open VLD is not available in the state of Hervormingen uit te Voeren. Then it’s always in the future of the linkerzijde that grandchildren are no longer liable to pay.”

Peter De Roover (N-VA) © PhotoNews

Net as Vlaams Belang vindt N-VA dat de saga aantoont dat België niet werkt, “ook niet met degenen die zeggen dat ze geloven in dat project”, aldus De Roover. Hij herhalt het pleidooi van zijn partij om het land op die manner te emphasize dat Vlaanderen en “de linkerzijde in Wallonië” elk hun own indignation could voeren – Wallonië “uiteraard niet op de costs van de Vlamingen”.

“When we say in de toekomst dat lefte blok niet meer aan het Vlaamse been te hebben, we can de hochming doorvoeren, so as de MR die wil”, Verwees De Roover naar de Franstalige liberalen, van de other parts in de regering de Blame krijgen van de mislukking. “In Vlaanderen he is in great mate me eens”, said De Roover over the presentation of the MR.

Ecolo, PS and Groen wijzen met de vinger near MR

Georges Gilkinet (vice premier of Ecolo) knows – the zone of the MR bij naam te noemen – met the accusing vinger about een van de coalitiepartners. “Het is a mistake that can be made on the fiscal system, door de lage en middenlonen te verhogen en positive drag voor de planeet aan te moedigen, dankzij een gertere bijdrage van kapitaalinkomsten. Om afspraken te maken, heb je zeven partners nodig in deze regering. Maar een van de Partners was ignorant, thanks to the prijzenswaardige inspanningen van the minister of finance and de premier”, verklaarde hij.


If there is a moment, you must accept a mistake. Het is geen gemakkelijkijk moment, maar het betekent not het ade van de regering

Pierre-Yves Dermagne (PS)

Also PS Vice Premier Pierre-Yves Dermagne lays the blame for MR. As a result, the iron van de Franstalige liberals went against the rule of law. “He went on about a belastingverlaging” and never on a “belastingverlaging”, as the MR said. Deverting the encumbrance of the encumbrance of the work to the encumbrance of the given assets in the rijkdom, not as a consumption. “Maar de MR heeft deze logica in twijfel dried, with name door te besparen op werkloosheidsuitkeringen”, notes Dermagne op, who states that the pre-positions are not within the krijtlijnen lay.

“Open a given moment, you have to accept a mistake. Het is geen gemakkelijkijk moment, maar het betekent not het einde van de regering”, voegt hij eraan toe. “Maar we zullen waakzamer zijn bij toekomstige onderhandelingen. The maskers sooner af moeten.”

Petra De Sutter (Groen)
Petra De Sutter (Groen) © BELGA

Also Vice-Premier Petra De Sutter lays the blame for the mishaps on the part of the liberal liberals of MR. “Wat de MR eigenlijk wou, what a not-financierde oefening the de begroting alleen nog erger in het rood zou brengen, waarbij he missed later by arbeidsmarktmaatregelen terug verdieneffecten zouden komen. Dat is gewoon fictie”, says De Sutter in De Ochtend (Radio 1). “Zes partijen hadden een akkoord kunnen vinden, maar 1 partij heeft het been stijf gehouden en wilde geen millimeter toegeven”, says De Sutter. “Before a coming out of 2 million euros, you need money, but there is a total blockage for the MR.”

Volgens De Sutter was het oorspronkelijke voorstel van Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) om te sleutelen aan de btw-tarieven evenimportant, but het tijdens de onderhandelingen toch van tafel geveegd. “Dan zit je met vorstellen Waarbij de btw zou gaan stijgen, maar daarop stelden verschillende parties hun veto. Then there is a natural problem with a financing problem. He will be bred near the sluiten van achterpoortjes, het aanpakken van de fiscale gunstregimes, (het be charged from) the largest assets… Maar dat leek voor de MR onmogelijk.”

The failure is a “mistaken can”, but it is known that De Sutter does not rule that it is now in crisis. “We would like to make sure that it is not going to happen with one van de ten parts op a point that the hair heel is important. That can’t be any different than you’d expect from the page here.”

KIJK OOK. Prime Minister Alexander De Croo reacted: “Het was not mogelijk om een ​​akkoord te vormen zonder dat een admitted impact zou hebben op onze begroting”

open vld

“Jammer dat na akkoord kerncentrales en pensioenen een derde federaal akkoord over fiscale vomming niet mogelijk bleek”, writes Open Vld-voorzitter Tom Ongena on Twitter. Volgens hem is het een miste kans om de loads op arbeid te verlagen en works beter te belonen. “Maar we pass for begrotingsavonturen.”


Voca

Terwijl de federale regering de hoop op een fiscale vorming heeft opgegeven, blijft Voka aandringen op maatregelen the de Belgian concurrentiekracht vrijwaren. “The translation of the publishing house of the works must be done near the summer days on the regeringstafel”, says the Flemish network of foreign countries on Wednesdays in a personal report.

“Uit tal van economic cijfers en enquêtes blijkt dat de concurrentiekracht van onze bedrijven, en Zeker van de industrie en energie-intensieve bedrijven, zwaar onder druk staat” says Voka-stuurder Hans Maertens. “We warn also steeds meer en serious signals from our concerns in sectors that we op een moeilijke tweede jaarhelft en 2024 afstevenen.”

The organization “has been taken care of since he was in the first step in the labor market in Hervormingen around the work area in the Netherlands”. Voka hoopt nog steeds dat de regering works lonender zal maken via fiscaliteit.

Econoom (UGent) cites tax deductions as a win-win for the fiscal situation: “It’s not logical that someone earns 2,000 euros, that tax deductions are not included in the tax bill” (+)

ANALYSIS. Why het geen verrassing is dat MR stekker uit fiscale vomming trek (+)

ttn-39