Oekraïne secretly hoofdkwartier van Russian huurlingen nadat foto hun locatie verraadde

Volgens het Britse ministerie van Defensie full de paramilitaren van de Wagnergroep in Oekraïne steeds meer gaten op aan het Russian front. Ze zouden onder Meer een grote rol speeld hebben bij de Verovering van de oostelijke Oekraïense steden Popasna en Lysytsjansk.

Het was in Popasna dat de Oekraïners de Wagnergroep nu een nimble clap konden toebrengen. Last week the Russian journalist Sergei Sreda reported on the Telegram from the Huurlingen that the name of the city was up to a hun hoofdkwartier in the city. Yevgeny Prigozhin, a Russian oligarch who was linked to Wagner, which at that moment was also a possibility, followed by onafhankelijke nieuwszender Radio Liberty.

Military outfit

Op een van de beelden van 8 augustus zijn vijf men in military outfit te zien, met in de linkerbovenhoek een straatnaambord van Popasna was ‘Myronovskayastraat 12’ op te lezen staat. Sergei Sreda verwijderde zijn post later, maar op sociale media deden copies on the round. Afterf show the man that hej het addresses van het Hoofdkwartier bekendmaakte met toestemming van de Wagnergroep.

Beeld RV

Radio Liberty and the on-afhankelijke Russian news site Meduza conden de geolocatie bepalen van de foto’s waarop het devastated hoofdkwartier te zien is in the zouden overeenkomen met hetzelfde addresses. Russian sources and a telegram channel that was linked to Wagner, hebben de Vernieling van het Hoofdkwartier intussen bevestigd. Of the daadwerkelijk de foto van Sreda is the Oekraïne op het juiste spoor heeft gezet voor de anval, is not onafhankelijk te checken.

Het is also not duidelijk of he slachtoffers gevallen zijn bij de aanval zondag. Governor Hayday speaks about the possible extent of the honderdtal doden onder de Huurlingen. Of Prigozhin daarbij is, valt te betwijfelen. Het lijkt onwaarschijnlijk dat hij een hele week op dezelfde plaats is gebleven. The Russian State Office RIA Novosti deelde al foto’s van Prigozhin op het puin van een gebouw, which would be wijzen dat hij nog leeft.

A photo of Prigozhin op het puin van een ingestort gebouw.  Beeld RV

A photo of Prigozhin op het puin van een ingestort gebouw.Beeld RV

Prigozhin is a dense bond of poetry and is suspected of being financed by the Wagner Group. Hij kreeg de bijnaam ‘chef van Poetin’ omdat hij een van de leveranciers was van de keukens van het Kremlin. He was also accused of having financed a “troll factory” that was being funded by Russia via accounts on social networks and the winning presidential campaign by Donald Trump.

The Wagnergroep is active in 2014 in the Donbas in front of Russia and Crimea. The building will also be completed in Syria, Mali and the Central African Republic. Ze was accused of wrongdoing and violation of human rights.

zero Beeld RV

Beeld RV

Volgens het Britse ministerie van Defensie most de huurlingen al Zware left slikken in Oekraïne. Because of this, there are also less strict regulations for the application of new soldiers, but also for criminal offenses and other criminal candidates. New recruits have been shown to have been greatly reduced in terms of the strength of the troops in the war against the Russian army.

ttn-31