“Oekraïens parlementslid dat overliep naar Russia doodschoten” | Oorlog Oekraïne en Rusland

Het formerly Oekraïense parlementslid Alexi Kovalev, that overstapte naar de Russen, is doodgeschoten. This is reported by a Russian onderzoekscommissie maandag.

Lees al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in dit dossier.

The 33-year-old Kovalev was raised in Kiev because of the hoogverraad nadat uit onderzoek bleek dat hij benoemd as plaatsvervanger voor de bezettingsadministratie in the region of Cherson.

“Het adjunct-hoofd van de militaire en civiele administratie van de regio Cherson, belast met landbouwzaken, Alexei Kovalev, is overleden nadat hij was neerschoten”, het bij de Russen clicks. “De aanval will be used in zijn huis op 28 augustus. Een jonge vrouw die met de overledene samenwoonde, what also het slachtoffer van de daders.”

De afgelopen maanden zijn verschillende door Rusland benoemde functionarissen in veroverde Oekraïense areas bij aanslagen geraakt geraakt of gedood. Kovalev overleefde and June nog een moordaanslag, vermoedelijk organized by de Oekraïense secret services.

Kovalev was killed in 2019 by parliamentslid via a direct mandate for the part of President Volodymyr Zelensky. In April he will be banned from the party in the parliament, op commemoration of the same works in Moscow. Kovalev keerde terug naar Hola Prystan, zijn thuisstad in Kherson.

Herbekijk: Zes maanden oorlog in Oekraïne

Previously reported by Russian secret services now known as Oekraïense regio Cherson: “Russia remains here for altijd”

ttn-39