Ngo’s serve klacht in tegen FN Herstal because of Saudi wapenleveringen | landlocked

Het gaat om een ​​initiatief van de ngo’s Coördination Nationale d’Action pour la Paix et la Démocratie (CNAPD), de Franstalige liga voor de mansenrechte en Vredesactie. Ze became the first step by the international human rights organization Amnesty International.

As a result, FN Herstal risked that it was completely in the hands of the Waalse overheid, because “it was required to be in de oorlogsmisdaden van de coalitie onder leiding van Saudi Arabia in Yemen”. The coalitie Komt are 2015 Tussen om the Yemeni regeringsgetrouwe troepen te steunen in the only conflict with the Houthi rebels.

“Het feit dat FN Herstal heeft kunnen exporteren op basis van licenses waarvan de illegaliteit door de Raad van State werd sanctioneerd, toont nogmaals aan in welke mate de door de Waalse autoriteiten bewust aangehouden ondoorzichtigheid problematic is om de controle op de Waalse wapenverkopen te verzekeren” , hekelen de drunk organisaties. Because of that, the requirement is now that a criminal must be responsible.

The last year is Saudi Arabia by the largest export control of Waalse water.

ttn-39