Nederlandse suspected (25) oppakt nadat 53-year-old man in water were gegooid en verdronk in Gent

The 25-year-old suspect is arrested in custody in the Netherlands Breda. He was told about zijn uitlevering. Zondag had started the onderzoeksrechter on the basis of the first vaststellingen as the international same working with the Netherlands.

Het lichaam van Hakim Mutyaba (53) was born next year in het water on the Ferdinand Lousbergskaai in Ghent. Hij zou daar levend in gegooid zijn en vervolgens verdronken. This confirms the results of the autopsy in Maandag, which shows the park in Oost-Vlaanderen. Het parket held all hypotheses open, but went meteen uit van a suspicion overlijden. Het labo deed een plaatsonderzoek en also het parket, de onderzoeksrechter en een wetsgeneesheer kwamen ter plaatse. Camerabeelden are eveneens onderzocht.

Zondagnamiddag bleek dan dat er aanwijzingen waren dat Mutyaba in het water is gegooid. An autopsy confirms the hypothesis. More details about the Voorval can not be given beforehand.

Hakim Mutyaba (53) overleated zone aan de Lousbergskaai tijdens de Gentse Feesten.Beeld Wannes Nimmegeers/RV

Op camera beelden zou we te zien zijn dat three men met like Mutyaba op weg was naar huis, het slachtoffer plots vastgrepen en over de brug bij de Lousbergskaai gooiden. That writes Het Nieuwsblad. Toen bleek dat de vijchter niet kon zwemmen en not meer bovenkwam, zetten de suspicions het op een lopen.

‘Neem je responsable’

“Waarom moest dit geuren?”, Mutyaba’s ex-vrouw zich af in asks Het Laatste Nieuws. “Hij deed geen vlieg kwaad. Na de moeilijke way the hij had afgelegd om hier een better leven te hebben (Then you may have missed out on Oeganda, red.) , is hij nu op zo’n domme manner vermoord. Misschien was het een grap, maar help dan als het misloopt, of neem je verantwoordelijkheid.”

“Hoe dom is het om te think that someone ever voor de grap in het water kunt gooien?”, shows an aunt van het slachtoffer in The standard. “Stonden zij he nooit bij dat hun slachtoffer een man met een family, met children? Wij blijven met de pijn aft.”

Maandag is held in het Gentse nog een levenloos lichaam uit het water, in de buurt van het Houtdok. This confirms the Parket van Oost-Vlaanderen. Volgens Het Laatste Nieuws if it is in this geval geen Rechtstreekse link zijn met de Gentse Feesten. De precieze omstandigheden has not been ordered.

ttn-31