Nederland draagt ​​Hoekstra voor as opvolger Timmermans bij Europese Commissie | Buitenland

Nederland most een nieuwe kandidaat-Eurocommissaris voordragen nadat Frans Timmermans dinsdag ontslag had taken as vicevoorzitter van de Commissie. Hij wordt boegbeeld van de gemeenschappelijke lijst van de sociaaldemocratische PvdA en GroenLinks bij de Verkiezingen which in November plaatsvinden in Nederland.

Wopke Hoekstra van the Christian-Democratic CDA is since January 2022 Minister van Buitenlandse Zaken. He was also al minister van Financiën. According to The Financial Times, we don’t see Timmermans de klimaatportefeuille in hand. In tegenstelling tot zijn landgenoot zou Hoekstra real geen uitvoerend vicevoorzitter. Dinsdag besloot vorzitter Ursula von der Leyen al om die rol aan de Slovaak Maros Sefcovic te geven.

Het is now a von der Leyen om de vorordracht van Hoekstra te aanvaarden en hem een ​​portfolio toe te bedelen. Nadia also follows a hearing in the European Parlement and a bekrachtiging door de lidstaten. The appointment of the New Dutch Commissaris is anyway badly dead June next year. Then there are Europese verkiezingen plaats en nadien treedt een nieuwe Commissie aan.

ttn-39