NAVO wil niet-lid Oekraïne plaats aan tafel geven | Buitenland

The NAVO-landen has announced that the transfer with Oekraïne te verdiepen. Ze willen een nieuwe NAVO-Oekraïne-raad in het leven roepen, waarin het land op voet van gelijkheid kan spreken met de 31 lidstaten van de Westerse militaire alliance.

The NAVO zoekt naar manneren om Oekraïne Dichter naar zich toe te trekken zonder het land lid van het bondgenootschap te maken. The latest, most recent one of Oekraïne can anyway not in vervulling gaan zolang de oorlog met Russia Voortduurt. The VS, waree de NAVO state of valt, also nog niets for het prikken van a toetredingdatum of other concrete steps near the lidmaatschap. Over de nieuwe raad is wel overeenstemming.

Het is de bedoeling dat de raad bij de komende NAVO-top in Litouwen voor het eerst bijeenkomt, says NAVO boss Jens Stoltenberg. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky, who was in custody in July op de top in Vilnius, zou dan meteen kunnen aanschuiven.

In the new road, all 31 NAVO-landen in Oekraïne can “overleggen en besluiten over kwesties the hen seeds bezihouden”, says Stoltenberg uit. Differently then what is said about Oekraïne de NAVO-leden also when you can roll, bijvoorbeeld as het hun hulp wil vragen.

Oekraïne works as a long seed with the NAVO, Zeker sinds Russia het land within a lot. Maar for the assignment of the overlay had het bondgenootschap officieel alleen een ‘Oekraïne-commissie’, with less mogelijkheden. The regering in Kiev was always al weten dat zij niet tevreden kan zijn met alleen het nieuwe overlegforum.

ttn-39