N-VA in Vooruit seeds? Zoetjesaan been planned de geel-rode zaadjes

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau will go to Verkiezingen in 2024 in Breken in de Vlaamse regering. Hij wil, so as hij al eerder duidelijk heeft made in zijn book T, because of op de bevoegdheden Onderwijs en Welzijn. For a long time, Rousseau thinks that this is the case with N-VA. Op een driedaagse bijeenkomst met zijn partijleiding in De Barkentijn, het vacancy center in Nieuwpoort was Rousseau al jaren jeugdkampen mee offended, is hij and augustus opnieuw tot die vaststelling come.

With the peilingen van de voorbije jaren in hand heeft de partijleiding van Vooruit he de conclusie trokken: behoudens een grote verschuiving in de electorale krachtsverhoudingen zal het met N-VA te doen zijn as we straks Vlaams willen beturen. Knowingly gezien lijken de Vlaams-nationalists zo goed than onvermijdelijk. Op left is vandaag little mogelijk. There is also a classic tripartite with socialists, liberals and Christian democrats for the same reason as there are seas in the Flemish Parliament.

A geel rode same working tussen N-VA in Vooruit blijft over. In de wooden van Rousseau dit weekend in The morning: “Een regering vormen is not all ideologie maar also rekenkunde. De kans is groot dat we niet rond N-VA kunnen than we extreemrechts uit de Vlaamse regering willen houden. I will never wake up in a Vlaanderen because there is an extreme right part with additional fout figures for meebesturen.” En: “We gaan niet onnozel doen: as I things ten goede can change, then I will do that well with N-VA.”

uitgewoond

Het ‘geluk’ van Rousseau is dat ok inside N-VA steeds meer naar Vooruit was considered as a possible partner na de Verkiezingen. It was made with the federal onderhandelingen in 2020, because Bart De Wever was going to be in contact with Rousseau over the years. Someone who is in zijn ogen altijd loyal is gebleven aan de maakte afspraken rond een geel-rode regering. In the present case Egbert Lachaert and Alexander De Croo died.

Heeft te maken with de ‘klik’ die Zuhal Demir, de Vlaamse kopvrouw van de partij, heeft with Rousseau. (Hun geruzie last week over de zin en onzin van het Overlegcomité Energie daargelat.) Heeft te maden with the analysis of the inside de partijtop van N-VA steeds luider wordt gemaakt: that het centrumrechtse verhaal is uitgewoond. An ‘ideologically coherent’ coalitie does not blijkt per definitie krachtdadig. Bourgeois I en Jambon I op het Vlaams niveau en Michel I federaal hebben eerder het tegendeel bewezen.

En het heft ten slotte te made with het feit dat within N-VA nog nautical mensen openstaan ​​voor een avontuur met Vlaams Belang. India de uiterst-rechtse partij straks as winnaar uit de stembus komt, zwhen he alllicht been spoken with vorzitter Tom Van Grieken. Net zoos in the summer of 2019. Maar de kans dat N-VA daarna also een regering vormt met Vlaams Belang is microscopically small. Here are some radical figures such as Dries Van Langenhove and many speelruimte within the part.

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau.Beeld Thomas Nolf

In a conversation met Het Nieuwsblad Ontkent De Wever dit weekend dat he al one deal made is with Rousseau. “Omdat ik al eens afspreek met de voorzitter van Vooruit? We raise in elk geval geen voorakkoord of a vaste intentie om semen iets te doen.” Al voegt hij er in éen adem aan toe dat hij niets meer wil weten van Open Vld zolang De Croo daar mee aan de touwtjes trekt. “Met hem zie ik me in my life never sea seed works.”

Wat uiteraard also meespeelt: for N-VA is Vooruit een breekijzer om in 2024 federaal aan de Tafel te komen. De Flemish nationalists azen nog steeds op hun ‘afspraak met de geschiedis’: de omvorming van België tot een confederale staat waarin de deelstaten het ritme der dingen bepalen. Gezien de electorale posities ten zuiden van de taalgrens understood me within N-VA as long as this before a akkoord nodig is met de PS. Een Vlaamse regering with Vooruit can help the spoken al een and op way.

scenario

Voorspellingen made in the Wetstraat is altijd erg risky, maar op deze manner lijkt zich toch stilaan een script te ontvouwen voor wat ons in de weken en maanden na de Verkiezingen in 2024 te guarded state. With the huidige Krachtsverhoudingen lijkt het erop dat N-VA, na een obligatory number with Vlaams Belang, wellicht naar Vooruit zal kijken om een ​​Vlaams akkoord te Schrijven. An accord that – as the parts are equal to that of the sea, it is not evident that – then the word is given to the part.

Veel mogelijkheden zijn er niet: cd&v, Open Vld of Groen. The big lights of the minst wages. Vanwege hun own terughoudendheid om met de Vlaams-nationalisten te besturen, maar ok omwille van het feit dat een toekomstige coalitie dan stevig naar links zou overhellen. Tussen Open Vld en cd&v serves zich dan mogelijk de vraag aan wiens afkeer het zal halen: the van De Wever tegenover Open Vld of the van Demir tegenover cd&v? It is a secret publication that Demir Haar wrote about the heart of the Christian Democrats.

Bij Vooruit zal het erop aankomen om de hand te leggen op sociale departmenten zals Onderwijs en/of Welzijn. In dat geval missed wel met a comeback van oud-voorzitter John Crombez? At the end of the own achterban in vakbond would have to be overtuigd van het feit dater he also met N-VA things ten good can change. Een bron: “We zijn nu zaadjes aan het planten.”

ttn-31