Meubels van Fedasil gaan naar vluchtelingen the Brussels buildings sign: “Symbolische actie” van burgercollectief | landlocked

Het burgercollectief ‘Stop de Opvangcrisis’ is a deel van het furniture that recent bij Fedasil in Beslag will be taken overmaken aan de asielzoekers the een building in Brussel bezetten. Het gaat om een ​​symbolische actie, zo kondig het collectief aan.

The Franstalige Rechtbank van eerste aanleg in Brussel had toestemming gegeven om een ​​reeks goederen van Fedasil in beslag te nemen en te verkopen. Op the manner can het federal agentsschap zijn boetes voor de niet-naleving van het recht op vang van asielzoekers betalen.

The furniture has now been transferred to the building on the King Albert II street in Brussels, which was then raised by 70 children in the local cantors of the National Crisis Centre.

KIJK. Opnieuw gebouw gekraakt in Brussel: what is it aan de hand?

“Deze furniture is a symbol for the Belgian surrealism. In plaats van asielzoekers een opvangplaats aan te bieden, laat de Belgian overheid de situatie escaleren tot op het point dat own furniture in beslag wordt genomen en wordt verkocht om boetes te betalen”, zeggen de actievoerders. “Maar de asielzoekers raise no one to de zetels van (state secretaris for Asiel en Migration) Nicole de Moor (CD&V). Wat ze nodig hebben, is a menselijk welkom en ondersteuning”, het clicks.

Het burgercollectief zal zaterdag een symbolic mars houden. The furniture was delivered via the Koningstraat and the Kruidtuinlaan tot aan het Kraakpand. There was a “Salon van Schaamte” in court, “as a symbol for the granting of human rights to the Belgian state”, adus het collectief.

In the building aan de Koning Albert II-laan, other children were raised in the toekomstige kantors of the National Crisiscentrum. © Baert

Lees ok:

ASIELCRISIS. Deze 53 pieces of Fedasil now onder de hamer (+)

Great politiemacht still steeds paraat met waterkanon aan ‘nieuw’ Kraakpand: “Intussen kregen de vluchtelingen wel water, voedsel, dekens en matrassen”

ttn-39