Kiev ontslaat directeur van kerncentrale van Zaporizja, éen dag na aanstelling door Moscow | Buitenland

Het Oekraïense nucleaire agentschap Energoatom heeft agreed that het de Oekraïense directeur van de kerncentrale in Zaporizja, in het zuiden van het land, heeft ontslagen. The directeur will be called on Wednesday by Moscow, so that the site is your own. Kiev begins de werknemers van de kerncentrale op om niet met Moskou same te werken.

Joeri Tsjernitsjoek, who worked in the core central office, had a weekday in a communiqué aangekondigd dat hij het Russische voorstel om de nucleaire site te Leiden had aanvaard. “Joeri Tsjernitsjoek, (tot not toe) plaatsvervangend hoofdingenieur van de centrale, who worked tijdens de oorlog, heeft Oekraïne verraden en de kant van de vijand gekozen”, responsible Petro Kotin, hoofd van Energoatom, in a declaration.

“In plaats van al het mogelijke te doen om de centrale zo snel mogelijk te bevrijden, heeft hij beslist de Russische bezetters te helpen hun misdadige toe-eigening (van de site) en zet voortaan other worksnemers aan hetzelfde te doen”, luidt het. For Kotin is Tsjernitsjoek “Reeds ontslagen bij Energoatom en vroeg von Laat zal hij everything (van zijn daden) must be responsible for de wet en het people”, klonk het nog.

Are there grandchildren to accuse Kiev and Moscow of the bombers of the central core of Zaporizja, the biggest of Europe, what the fear is of a large number of people in the area. Kotin stelde nogmaals de “druk”, de “intimidaties” en de “chantage” aan de kaak, the zijns inziens door het Russian leger been uitgeoefend op de worksnemers van de site. “Houd voet bij stuk jullie ziel te verkopen aan de duivel, zonder miserabele ‘contracten’ te tekenen met Rusland”, vroeg hij het personeel van de kerncentrale.

Een dag eerder had a wordvoerder van the Russian nuclear agent schap Rosenergoatom, who de facto de site are beheert de Russe bezetting, bevestigd dat “hele directieteam, including van de hoofdingenieur, zijn plaatsvervangers en alle (houders van) sleutelposities” vrijwill nieuwe contracten ondertekend hadden. “It’s a cynical lie,” says Kotin.

ttn-39