‘Iets’ heeft sporen gelaten op de Boden van de Diepzee, maar onderzoekers weten not what

Gezien the small hoopjes sediment from the gate heen lijken ze te zijn uitgegraven by ‘iets’, writing NOAA, een Amerikaans institute dat oceanen onderzoekt. It is not before it was first that wetenschappers met the gelijks: vergelijkbare Reeksen van Gaatjes in de Diepzee will be found in 2004. Van de makers is nooit een spoor gevonden, also dit keer niet. Het tekent hoeveel nog onduidelijk is over het leven in de Diepzee.

Precies vanwege al the vraagtekens stuurden Wetenschappers van NOAA dit jaar een onbemande onderzeeër de diepte in. Daarmee met ze last week zaterdag the first gaatjes aan ten north of the Azores, op ruim 2.5 kilometers diepte. The next day is about 500 kilometers across the sea, from the sea to one kilometer below. Het lijkt haast mensen de zeeboden hebben geperforeerd, so strak is het patroon, notes NOAA op. Met de onderzeeër zijn monsters genomen van het sediment.

Waarschijnlijk zijn de gaten ofwel gegraven by dieren op de Boden leven, ofwel door organisms in de Bodem the bijvoorbeeld lichaamsdelen omhoog om zich te voeden, schreven marien biologists begin that year. In het vakblad Frontiers in Marine Science Beschrijven ze dat de Gaten langwerpig en little centimeters long zijn. Ze vormen rights of light curves that are in some meters long zijn. Onbekend is of ze met elkaar connected zijn door a tunnel.

Duidelijk is in Elk geval dat ‘iets’ al veel long gate in de Zeebodem Maakt. He quoted gefossiliseerde gaatjes in understanding pieces understanding diepzeebodem van honderden miljoenen jaren oud. You can use all kinds of cartridges: crooked, vertakkend of in de vorm van vijfhoekige honingraatstructuren.

The honey rates will be lost in 1976 op de Zeebodem. Onderzoekers met ze aan op de oostflank van de Mid-Atlantische Rug, het me dan tienduizend kilometers long onderzeese mountained op de grens tussen two uit elkaar drijvende tectonic plates. Deze gaatjes zijn onderling connected with tunneltjes.

May also be in that case the gissen was gone. Ze can not be engraved by a diet, but he can also have an overview of what is happening in the land, write and international group onderzoekers in 2009 after a final analysis. Zelfs genetically developed information was answered op. A fascinating detail was wél duidelijkheid over kwam: deze gaatjes hebben een lipje dat zo is gevormd dat er door waterbewegingen constant ver zeewater door de tunneltjes wordt pumped, and you misschien ook vers voedsel.

ttn-31