How did the guests meet the Oekraïense vluchtelingen opvangen? Odisee Hogeschool lanceert bevraging

Grandchildren dagen na de uitbraak van de oorlog in Oekraïne lanceerde de federale regering van ons land de #PlekVrij-actie. Burgers konden daarbij aangeven dat ze zelf Oekraïense vluchtelingen wilden opvangen. According to Mieke Schrooten, another teacher in a lecturer at the Odisee Hogeschool, a lot of people destijds not dat de oorlog so long as aanslepen.

Sommigen Zitten daardoor op hun tandvlees of weten niet hoe ze de opvang met hun zomerplannen must combineren, other will then weer dat de overheid het heft in own hands neemt. “Het is alleszins vaak moeilijk om zelf de stap te zetten om vluchtelingen te vragen other oplossingen te zoeken, want dan zou wat begon als een erg solidaire daad, eindigen met een wrange nasmaak”, aldus Schrooten.

In the case of breeding of guests in the card in the brengen, the Odisee Hogeschool is mentioned in the name of the anonymous in the vulle. Op the way will de onderzoekers zicht krijgen op what beleidsmakers can doen om vluchtelingen and guest zinnen te helpen. The vragenlijst invullen can via deze link and duurt ongeveer 15 minutes.

ttn-31