Hoe graag het Kremlin also wil, Navalny het two opleggen remains heavy

The Russian opposition, unfortunately, Aleksej Navalny zit al bijna other half jaar vast under the strict regime. Toch laat hij nog met regelmaat van zich horen. Hey can that?

Jarron KamphorstJune 21, 202210:00

De goelag in en klaar. Dat leek de oplossing van het Russian regime, toen het jaar besloot oppositieleider Aleksej Navalny op te sluiten op grond van fraudeaanklachten the volgens de Poetincriticus zelf politiek gemotiverd zijn. Na jaren van arrestaties, boats, detenties, dwangbevelen, aanklachten, huiszoekingen, politie-invallen, fysieke intimidatie en zelfs een moordaanslag met het zenuwgas novitsjok, besloten de autoriteiten begin vorig jaar over te gaan op een beproefd prescription om tegenstanders het zwijgen op te leg : Opsluiten in a second beveiligde event in het contact met de Buitenwereld stilleggen.

Althans, gedeeltelijk stilleggen. Want on thanks to zijn detentie, which na de initial veroordeling van tweeënhalf jaar inmiddels is opgelopen tot negen jaar cel, lukt het Navalny nog altijd om zijn boodschap naar buiten te krijgen. So as in Maart last year, toen hij vlak na zijn aankomst in de penal colony even ten east of Moscow zijn volgers op Instagram informeerde about zijn nieuwe onderkomen. ‘Het Russe gevangenissysteem heeft me verrast’, schreef hij met zijn typerende ironie. ‘I hadn’t considered that het mogelijk is om a real concentration op 100 kilometers from Moscow te bouwen’.

Maar also recentelijk bleef de gevangen oppositieleider zich vanuit zijn cel in de penal colony uitspreken. On the sea over the Oorlog in Oekraïne. Zo riep hij Russen op 11 maart, twee weken na het uitbreken van de oorlog, op zijn Instagram op om hun angst opzij te zetten en massaal de straat op te gaan om zich te verzetten tegen de oorlog. ‘De gestoorde maniak Poetin zal het snelst been stopped by the Russian people as het zich nu verzet tegen de oorlog’, zo schreef hij.

Never succumb to fear of apathy

Het zijn woorden the answers to Navalny’s overlapping philosophy as het aankomt op het bestrijden van het Kremlin en Poetin in het bijzonder: wees niet bang. Eerder riep hij in het verlengde daarvan zijn landgenoten op om niet te vervallen in fear of apathy. ‘Laten we op zijn minst geen land van fear en still people, een land van lafaards die doen alsof ze de agressieve oorlog die door onze stoorde little tsaar tegen Oekraïne is ontketend niet opmerken’.

Het moet nog blijken of het Navalny lukt om ook vanuit zijn nieuwe en nog more strictly beveiligde onderkomen, waarnaar hij last week were overplayed, reports de buitenwereld in te krijgen. Penal colony number 6 in Melechovo, even ten zuiden van Moscow, is reported because of the strict regime and the bad treatment van gedetineerden. So there is no risk of mistaking the setting up over the marteling of the vangenen, soms met de dood tot gevolg. Daarnaast hebben gedetineerden he less right then in other camps. Navalny likes bijvoorbeeld less bezoek ontvangen en zijn correctly op het ontvangen en sturen van brieven is not more noticeable than first.

Because that last is of vital importance to Navalny and to bond notes. Tot voor kort liep de communicatie tussen Navalny en zijn team via handschreven brieven the de opposition unfortunately in de Gevangenis aan zijn advocaten overhandigde. The speelden ze door aan collega’s van Navalny, collega’s die Rusland vorig jaar zijn ontvlucht toen Navalny’s organizations op de extremismelijst belandden. Zij bevinden zich nu merendeels in the Litouwse hoofdstad Vilnius. So kon de 45-year-old Kremlincriticus nog altijd zijn team aansturen and reports delen, zelfs vanuit de cel.

Navalny shifts op 24 mei in the Moscow right bank via a video connection.Beeld Reuters

Ontkenning

So he is now doing it, for Navalny and Melechovo, he reports that there are good warnings, so that there is no need to talk to him about the house. Great vraag is dan also waarom het Kremlin not exclusively Poetins aartsvijand heel af te sluiten van communicatie. Geen brieven, geen bezoek, geen nieuws, maar complete isolation om hem definitely de mond te snoeren.

Vermoedelijk heeft dat te maden met de wet van de plausible ontkenning het Kremlin Hoog in het vandel heeft. The official statement after the request on the Rode Plein is always no longer valid than that of Navalny. Hij overtrad de wet en dus zit hij terecht achter de tralies, zo klinkt het keer op keer vanuit Moscow – also al hebben het Europees Hof voor de Rechtsen van de Mens en talloze onafhankelijke mensenrechtenorganaties geoordeeld dat zijn veroordeling op valse bewijzen rust.

Date of payment for the Moordaanslag op Navalny in August last year. Hoewel more international laboratoria aantoonden that daarbij Gebruik will be made van het produced in Russia, militaire zenuwgas novitsjok, blijft het Kremlin beweren dat het niets van doen heeft met de aanslag en dat Russian artsen na onderzoek tot ‘an other conclusion’ kwamen dan hun collegan’se Europese .

hand in own boezem
Heel strength is het weer uit Moscow not. However, as the additional Russian bewijsketen follow, can inderdaad beweren dat Navalny terecht vastzit. Hoe differently zou dat zijn than the authorites decide om de oppositieleider in zijn heel af te sluiten van de buitenwereld. Might the right bijvoorbeeld beslissen om Navalny’s advocaten de approach tot hun cliënt te ontzeggen, en daarmee zijn communicatie met de buitenwereld helemaal stil te leggen, dan geeft het regime indirect toe dat zijn gevangenschap politiek is motivated. A ‘regulate’ has never been done before there are two options, only that there is no risk of the vestigial power.

Bovendien heeft also in Russia elke gedetineerde right op beraad met zijn advocaten. May the Kremlin cortom de ongebruikelijke stap nemen Navalny’s communicatiemogelijkheden aan banden te leggen, dan steekt het feitelijk de hand in eigen boezem en maakt het zijn own favoriete wapen in de informatieoorlog onklaar: de mogelijkheid om te ontkennen op Basis van selectief gekozen bewijzen en redenaties . When Moscow starts there, then it is one day.

ttn-31