Hoe gaat het, twintig jaar later, met deze wereldbekende Feyenoord fan?

When Mikey Wilson (25) now takes a picture of him or her, I think there’s a lot of potential for that idea. The zijn vingertje omhoog steekt en niet eens weet dat het zijn middelvinger is – laat staan ​​wat daarmee wordt bedoeld. There is a photo, it says relative to the table in Schiedam, it is a hoop print on the niks.

Maar so thought the building was not over, over the kiek van ANP photographer Jasper Juinen. Want Mikeys original verontwaardiging will be an iconic image, so as that heet. Het beeld went twintig jaar gegeden viraal, zou je nu zeggen.

Het became an internet meme, an afbeelding the telephones ongevraagd in an other context opdook, such as in Duitse, Zweedse, Poolse of Engelse periodieken, later on talloze websites overal in de wereld. Binnen- en Buitenlandse media used zijn opgestoken middelvingertje as het beeld van de verloedering van Nederland, het boze gezicht van het Nederland na de moord op Pim Fortuyn, of de slechte opvoeding van de jeugd – bedenk het maar, en de foto werd de illustratie.

Minute silent

Mikey Wilson will not tell a plaatje bij een verhaal dat hij zelf wilde. Yes, he was in De Kuip in Rotterdam, at the previous Europese finale of the Feyenoord speelde, for the UEFA Cup against Borussia Dortmund on 8 May 2002. Wilson said that he was there before his father Ronald was made up and that there was never any op zat te woke up. Hij went op de schuders van zijn father het stadion binnen, in a group, met zijn opa en grandmother and together. Hij droeg het uitshirt van het seizoen 2001-2002.

He was just about to be housed for the two days before the politicians Pim Fortuyn. This is not included in the soep, but the German supporters are not included in the description of the Feyenoord speakers. When there was a minute when there was a fluit concert, there was a reaction from the Rotterdam supporters. Iedereen stak zijn middelvinger op – Mikey ook, hij thought dat het most, gezeten op de schouders van zijn vader, zijn ogen tot spleetjessamengeperst, alsof het vanuit zijn binnenste kwam. Hij wilde het zo goed mogelijk doen.

Jasper Juinen zag het beuren, vijhaft meter verderop, en maakte de foto, en met hem talloze other voetbal photographers. Maar geen was zo intens than the van Juinen. If so, he will keep that price in the category landelijk nieuws for Zilveren Camera. Zijn ANP-collega Robin Utrecht won with zijn foto van de doodschoten Fortuyn, liggend op de parkeerplaats van het Mediapark in Hilversum.

Het opsteken van zijn middelvinger was he een maand erder empty in Milan. Voorafgaand aan de halve finale Inter-Feyenoord zat hij met zijn vader Ronald and other Feyenoord fans on a terrace in the inner city. Het was a thuishonk of AC Milan supporters in het tegenover located café behoorde aan the fans of Inter toe. In the end for chips and small change most of the Italians have two balls in the middle of the field. “Finocchio!”, most hij erbij zeggen, what ‘venkel’ betekent, maar vooral ‘mietje’. Toe maar Mikey, en daar went de Middelvinger, aangespoord door een vol terras, Finocchio! towards the Inter-café. Wist hij veel.

Feyenoord family

Mikey Wilson does not work as a logistics team for Leen Bakker, and also stores furniture and interiors. Zijn capsule zit clogged onder a pet. Hij is vrijgezel en woont bij zijn moeder met zijn twee zusjes en twee honden. For a long time he worked in de horeca en baatte zelfs zijn own snackbar uit, lunchroom-cafetaria Wilson in Schiedam. Maar het was alleen maar werken werken, zeven dagen per week. Deze baan is much better and hey can get to Feyenoord. Op zijn Armen staan ​​gotatoeëerd: ‘Stronger by Strijd’ and ‘You’ll Never Walk Alone’.

Nog steeds, not gegeden as twintig jaar, is hij elke thuiswedstrijd in vak Z te vinden, met zijn vader, broer Brian Feyenoord (de bevalling was in België zodat hij die naam kon krijgen), together Shirley en zijn vaders vrienden uit Waalwijk. Het is erin gegoten, Feyenoord, four generations long. De clubliefde the nooit meer overgaat. For a thuiswedstrijd hej in The Hide Away, a vast stek voor Feyenoord supporters. Twee you drink and then near De Kuip.

Wilson, one of the Feyenoord supporters, can end up in the Conference League without being bijwonen.Beeld Jiri Buller

When Feyenoord play against AS Roma in Tirana tomorrow, it’s not like that. Balen, zeker weten, zijn maten gaan wel. Toch kan hij he not enormously mee zitten. It is what it is. Gaat hij in De Kuip kijken, naar een groot scherm, or in the café. Hij had wel een kaartje, maar hij moet works by Leen Bakker. Unfortunately, the other logistics team had a lot to say about it, so reporting it is really a good option. That never does. Al are de quarterly finals weet hij dat hij de eventuele finale zou miss. Zeggen dat het Kaartje makkelijk for dozens of euros can miss, maar heeft het aan een vriend gegeven. Kan hem het scold money.

No steeds on the photo

Toen hij een jaar of twaalf was, kwam pas het besef dat he dus a foto van hem existed the iedereen kende. Best leuk, never again. In fact, we don’t know what we might think. Later keek hij weleens op internet, jezus, hij schrok zich rot. Hij zou een toekomstig crimineel zijn, of a neo-Nazi. Of course rare things. awkward!

Zijn pa had in hun oude huis in Putte een hele muur vol met foto’s die toen in de kranten stonden. That was leuk. That photo and visual association legde met de boosheid in Nederland na de moord op Fortuyn, there had really nooit bij stilgestaan. Supporters said that there is no event that will not happen with the photo. Dan moet hij weer than een soort aap zijn middelvinger opsteken. Ze noemen hem een ​​legende en vinden die foto nog steeds geniaal. Tweekeer is hij op televisie weweest, maar meer omdat zijn vader en zus het leuk vonden. Hij vond he named niks aan. Hijnt understands that someone op televisie will come. What do you think? Helemaal niks.

Laatst, he zat was drunk in father and zoon, went weer op de schouders van zijn father, and stuck hej zijn middelvinger op. Het geurde in The Hide Away, voor de wedstrijd tegen FC Twente. Dat was laughing, twintig jaar later. Maar Mikey says: doe dat nou niet pa, je bent toch niet bought. Want pa kon het eigenlijk niet meer aan met zijn hernia, and Mikey tikt intussen de eightig kilos aan.

Toen hij nog klein was, verbood zijn vader hem zijn middelvinger op te steken. Hij wilde het not hebben, not thuis, not op school, nergens. Zijn vader zei altijd tegen mensen: het is een heel ran, vrolijk ventje, embarrassed bovendien. En dat is hij nog steeds, al kan hij ook fast uit de hoek komen than de scheids tegen Feyenoord fluit. That hele negatieve heeft hij niet zo. Hij laughs lover. En hoopt zeker te laugh, tomorrow.

Now we can’t hope that the Italians will soon meet 1-0 before coming in all that can be said. Want dan word het niks. Zijn Feyenoord-hart shows that het 3-1 wordt, and that Cyriel Dessers de great man gaat been, not so as Pierre van Hooydonk that what twintig jaar done. Toen zong hele stadium: “Put your hands up for Pi-Air.” Now there is a song for Dessers: “Juichen bij de cornervlag / De vakken zitten vol / De Kuip is in extase / Want Dessers scores a goal.”

En als ze win laat hij een cup op zijn benen tatoeëren, net than zijn maten. Maar when ze left, dan gaat zeker voor één keer weer zijn middelvinger omhoog.

Final Conference League: AS Roma – Feyenoord, tomorrow at 21:00 on Canvas

ttn-31