hoe de strijd om high-tech mee de oorlog in Oekraïne paalt

Now Rusland veel sea van hun rockets hebben afgevuurd – of lost in battles – dan ze oorspronkelijk hadden guarded, the Russian soldiers would steeds sea vertrouwen op oude voorraden primitieve munitie uit het sovjettijdperk. The Oekraïense strijdkrachten beschikken daarentegen over western wapens om het tij te keren in a zuidelijk tegenoffensief met precieze aanvallen op munitiedepots en belangrijke infrastructuur zoals Bruggen.

Kiev is he wel degelijk van conscious that de uitkomst van de oorlog in Oekraïne wellicht zal afhangen van de vraag of Russia een manner vindt om weer toegang te krijgen tot high-tech chips, and is he dan ook op uit om ervoor te zorgen dat de Russians can’t get their hands on it.

Russian ‘boodschappenlijstjes’

Oekraïne waarsschwt daarom dat the Kremlin ‘boodschappenlijstjes’ heeft opgesteld van all kinds of high-tech components, waarvan het merendeel wordt door bedrijven in de VS, Germany, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Taiwan en Japan. De Amerikaanse nieuwswebsite political kreeg een van de russian lijstjes in hands, waarop zelfs de prijs per item state that Russia is already betalen. Hoewel de Herkomst van het lijstje not been considered, two experts in military bevoorrading confirm that de lijst overeenkomt met Ruslands huidig ​​military materieel en nodes.

Most of the technical requirements that are to be met even in the building area of ​​Russia require liggen door de opelegde sancties. The vraag is of landen zals China already zijn components te kopen, om ze vervolgens aan Moscow te verkopen. Dat Russia de wanhoop nabij is, blijkt uit het feit dat ze moments zelfs chips uit huishoudapparaten as Koelkasten halen.

The Oekraïense premier Denys Shmyhal beams that the technology can be left in the orlog. “Volgens onze informatie hebben de Russen al bijna de helft van wapenarsenaal uitgeput”, says hij aan political. Shmyhal also broadcasts that ze inshadow dat Russia nog even “four dozijn” hypersonic rockets overhoudt. “The missiles are priced high in nauwkeurig by microchips. Maar door de sancties tegen Russia zijn de leveringen ervan stopped, and the Russians lift geen manner om the voorraden aan te full.”

ttn-31