‘Hij has constant het bloed onder je nagels vandaan’

The following is a requirement in Canberra for the right to disappear without being accused of mishandling. First played Nick Kyrgios in the second half of the week at Wimbledon. Overall was hejnt, schopt hej keet. For the sport of tennis, the smeect of a prayer, is the Australian with zijn woede-uitbarstingen and scheltirades tegelijk een zegen en een vloek.

Matthew Futterman6 July 202203:00

Op Wimbledon, het oudste (deze week four den ze ‘100 jaar Center Court’!) en most traditional of the four grand slam tournaments, all deelnemers want to play fully in het wit gekleed hun wedstrijden spelen. Maar regeltjes zijn niks voor Nick Kyrgios, dus hij voor het interviewtje na een wedstrijd een Zwarte pet opzet, dan stuurt hij daarmee een boodschap uit.

Dat is also prices wat hij afgelopen zaterdagavond op Court No. 1 deed, vijf minutes na zijn zwaarbevochten, spetterende, spectaculaire zege (6-7, 6-4, 6-3, 7-6) tegen de as four de plaatste Griek Stefanos Tsitsipas.

In the middle we have a couple of days before and we are halfway through Wimbledon in the last week. Bij de vrouwen houden we voornamelijk nobele onbekenden in het toernooi over, en bij de manen lijken we voor de zoveelste keer op een finale Djokovic vs. Nadal af te stevenen. It is not because of this moment that Nick Kyrgios is doing what is expected and disruptive. Hij barst van het pure tennis talent, maar heeft zo’n opvliegend karakter dat hej zichzelf regularly de the omdoet. Anderzijds heeft nobody really vat op hem – en kan zo langzamerhand nobody nog om hem heen.

If you play when you are in the gym, it is mixed up with what you have to do with the tennis court, and there is room for it, if you plan to make it in an overal view of the Krannkoppen te Halen.

“Overall was ik speel, citten de tribunes vol”, say hij na de botsing met Tsitsipas. “De media roepen graag dat ik de sport meer kwaad doe dan goed, maar ik think dat ze ongelijk hebben.”

outlaw

Kyrgios is enormously talented, but can never go with the betting of the modern professional tennis om. Hij is the great outlaw of sport and he enjoys it. Of what did you think it was like when you said it was a fan?

Even later doet he miss vervelend tegen jonge toernooiassistenten who volgens hem nóg maar eens vergeten zijn om een ​​verse handdoek op zijn stoel naast de baan klaar te leggen, of een nieuwe banaan. Hij smijt van woede rackets kapot. Previous year on a tour in Californië kwam he eentje na a rare stuit ei zo na in het gezicht van een ballenjongen terecht.

So vaak misdraagt ​​Kyrgios zich, dat hej al voor enkele honderdduizenden dollars aan boat heeft verzameld.

Maar na weer zo’n incident kan hij een minuutje later woon de baan opwandelen en een joekel van een ace slaan. Of a bal tussen zijn benen terugmeppen. You don’t want to forget: the Australian tennis volcano is reported over a large slag arsenal, which is regularly open to the public.

Kyrgios is a ticking tijdbom the stadiums laat volstromen and notable young fans heeft. In some days there is a nightmare for sport, for others there is the biggest cadeau that tennis is all about.

When he reads it, it’s someone else’s fault. When he wins, is that all maar omdat hej, zegt hej dan, stronger what dan all cracked the zich tegen hem hadden verenigd: toernooidirecteuren, de kranten en televisie, het tennis establishment, en fans die hem tijdens de change-overs racistische beledigingen naar het hoofd slingeren.

‘Unscripted. Unfiltered. Unmissable’. Dat was de rake typering op de @Wimbledon-twitterfeed zaterdag, toen Kyrgios met brilliant tennis – including all kinds of truken van de foor – Tsitsipas had afgedroogd in a wedstrijd die drie uur duurde en waarvan de fans elke minuut smulden.

The match long bleef de Australier zeuren tegen de stoelscheidrechter, de toernooileiding en other supervisors, omdat ze zijn tegenstander not hadden punished toen the een bal uit colère keihard in het publiek sloeg. A toeschouwer in the tribune will be raised almost completely in het gelaat. As híj zoiets zou hebben gedaan, klaagde Kyrgios, zou het kot te klein zijn weweest en zou hij zeker een penalties hebben kregen.

Alllicht had hij daar a point…

De bijna eindeloze reeks incidenten en otherbrekingen in de wedstrijd had zijn weerslag op Tsitsipas. The slaagde he maar ternauwernood in om kalm te blijven en mekkerde regelmatig tegen de stoelscheidsrechter dat he maar éen speler what the wilde tennissen, terwijl zijn tegenstander aven maar stennis wilde maken en deed alsof hij in a circustent optrad.

Op a given moment changed by young Griek van tactiek and joeg hij snoeiharde ballen towards Kyrgios. The sea then 10,000 toeschouwers from the het weldig. It was tennis on the shears of the snow.

De sfeer was het kookpunt nabij toen Kyrgios in de tiebreak van de Vierde (en laatste) set zijn opponent met three possible slagen in het dungeon joeg. Een ervan was a dropshot from the baseline. Net buiten het bereik van Tsitsipas much de bal pal op de achterlijn dood.

Rotzooitje

De heisa duurde not tot op de persconferenties van both heren, the elkaar verwensingen naar het hoofd slingerden en all twee beweerden meer vrienden onder collega’s te hebben dan de other.

Tsitsipas, the time that Zeker te weten dat Kyrgios met opzet een rotzooitje van de match had made (in the Bovendien pissed off what omdat hij nu al voor de tweede keer in een maand het onderspit delfde tegen de Australiër), riep de other spelers op om samen te komen en een lijstje regels op te put the Kyrgios zouden intomen.

“Hij haalt constant het bloed onder je nagels vandaan”, says Tsitsipas over Kyrgios. “Elke Tegenstander is hij aan het sarren. Waarschijnlijk was hij op school zo’n pestjong. I don’t know van pesters. I don’t want people to meet other people at the same time. Hij heeft zijn goeie kanten, zeker, maar hij kan ook kwaadaardig zijn. When the character trek de bovenhand krijgt, can hij mensen heel veel pity beokkenen.”

Tsitsipas said that he was in charge of the ball in the publication, but that had been thrown by a different ball that had knalhard in the direction of the scoreboard. Because of this, there are more than one penalty.

“I judged on the subject of my life, but I said that, and that was not,” said the Griek. En hij voegde eraan toe: “As I voel dat other people I don’t respect, geen respect voor wat ik aan de overkant van het net aan het doen ben, dan is het van me kant absolutely te understood that I actie kom en daar iets aan prober te doen.”

Een and verderop zat Kyrgios naar het televisiescherm te loeren. Hij hoorde wat zijn tegenstander allemaal te verellen had. A few minutes later zat hij zelf aft een microphone. Hij had zijn schmette pet op en droeg een T-shirt met de beeltenis van Dennis Rodman, al net zo’n rebel als hijzelf, in de NBA, vroeger.

Kyrgios grijnsde. Tsitsipas was in the val geopenen and had Kyrgios de kans gegeven nog maar eens de maat van hem te nemen, and also nog eens de vermoorde onguilt te spelen. “Hij is degene die balen op mijn lichaam probeerde te slaan”, zei hij over de Griek. “Hij is degene the een toeschouwer heeft geraakt. Hij is degene who beat een bal het stadion uit heeft.”

Hij noemde Tsitsipas ‘een watje’ omdat zich zo had late opjutten door de onderonsjes hij met de lijnrechters had. “We will never hear it from him,” says hey over de Griek. “Ik speel graag tegen real strijders. When I bepaalde things doe en hij kan daar niet tegen, well, then vind ik hem a softie.”

The day he will most Tsitsipas zijn gedrag bekopen met a bid van 10,000 dollars (9,900 euros); Kyrgios moest 4,000 dollars ophoesten. It was an enormous amount that was not natural for the Australians, who earned as many as 10 million dollars in prize money every year as a professional.

Jongen van he people

The moeder van Tsitsipas was before a professional tennis player and his father is a tennis coach. Hij zit zijn zoon al van jongs af achter de veren. Kyrgios is van Griekse (en Maleisian) komaf; zijn father was house signs.

I didn’t want to sing, that Kyrgios altijd te will zeggen. Een jongen van he volk. “I’ll be happy to see you in the small rooms”, say the day before that. “I really have a lot of problems with the circuit, sorry hoor. I missed what I wanted to do with my friends and colleagues. Maar hij, Tsitsipas, is helemáál niet liefd.”

“Ik weet niet wat ik heb gedaan om hem zó van streek te maken dat hij me na de wedstrijd slechts met de grootste moeite de hand schudde”, zei Kyrgios. Hij went de doodsteek uitdelen, dat kon je op zijn gezicht zien. “Telkens when I left,” said Kyrgios, “zelfs when I door the right of decision uit de wedstrijd ben gezet, dan kijk in mijn tegenstander aan het net in de gen en zeg hem dat hij beter was. Maar Tsitsipas was vandaag not mans genoeg om dat te doen.”

De Griek Stefanos Tsitsipas gaf Kyrgios selchts met veel tegenzin een hand na hunderderondewedstrijd. “Hij was won’t mans genoeg om tegen me te zeggen dat ik better was”, sneerde de Australiër na afloop.Beeld AP

Afgelopen maandag, two days near het straatgevecht tegen Tsitsipas, speelde Kyrgios in the four corners of Wimbledon on Center Court tegen de Amerikaan Brandon Nakashima. Hij was zo mak als een lammetje – behalve dat hij op rode sneakers (“Ik doe wat ik wil en ik draag deze Jordans gewoon graag”) het terrein betrad, what verboden is. En hij won, in vijf sets.

When the Australian vandaag, woensdagnamiddag, van de Chileen Garin wint, ontmoet hij in de halve andstrijd missed wel Rafael Nadal. Dat zou pas really de beautiful tegen het beest zijn, de held tegen de scoundrel.

What is a spectacle that has never happened? Nadal states that he is a real tennis gentleman, and no one who wants to bet on tennis fats. Hij heeft bij herhaling gezegd dat hij Kyrgios een geweldige tennisser vindt, maar heeft heeft al vraagtekens gezet bij zijn gedrag, Zeker als hij met scheidrechter in de clinch gaat – meestal geurt dat als hij voelt dat hij aan de verliezende hand is.

Op zaterdag kwam Nadal na zijn own match ter ore what he always what geurd tussen Tsitsipas en Kyrgios. De Spanjaard went de philosophy toer op, toen hij op het persmoment de vraag kreeg of Kyrgios niet te ver gaat. “When ever ‘s avonds in je bed kruipt, je met a gerust gemoed knnen gaan slapen. Je moet vrede hebben met jezelf”, zei hij. “When ever de slaap niet goed kunt vatten, dan heb ever thought of all things that were never ethical.”

Of Kyrgios goed slaapt? Nobody that weet.

© The New York Times

ttn-31