Hevige rellen bij Koranverbrandingen van extremerechtse provocateur in Zweden

De real geven Paludan was responsible for prices that had been hooted: ophef. “Het doel is om mensen tegen elkaar op te zetten”, Aldus de Zweedse prime minister Magdalena Andersson. “The plan is for people to go to the valleys. Sweden can be better.”

The Zweedse politie heeft de biggest moeite om de relschoppers tot bedaren te bring. Op donderdag sloeg de vlam al in de pan in Linköping and Norrköping, to the south-west of Stockholm. The real brakes are now coming from Paludan and we will start with a few words about the Koran branding. De politie performed daar twee aanhoudingen.

Also in Rinkeby, a building in Stockholm, in Örebro, 200 kilometers west of the Hoofdstad, which is the vrijdag raak. Today there is a new Koran branding planned in the southern city of Landskrona, which is at the last moment when a secret location is announced.

Geweld tegen de politie

Opvallend is that het geweld bij de rellen zich Voornamelijk richt tegen de politie. All in Örebro vrijdag twaalf agents are brought with light verwondingen to het ziekenhuis and four politiebusjes went in vlammen op.

The politie is not a plan om de bijeenkomsten te banned, omdat het right “om te demonstreren en jeuit te spreken heel zwaar weegt, en he veel voor nodig is om dat terzijde te leggen”, aldus politiewoordvoerder Kim Hild. Gezien de Beurtenissen van de afgelopen dagen is de politie wel van plan om sea middelen in te zetten om real te voorkomen.

Paludan directed zijn partij Stram Kurs (Harde Koers) op in 2017. Ondanks low electorale steun – de partij haalde met 1.8 per cent van de stemmen geen zetels in de Deense parlementsverkiezingen van 2019 – weet Paludan met zijn extreme anti-Islam standpoints en provocaties regularly devotion to trekking. Paludan heeft also de Zweedse nationaliteit en probeert nu in dat land voet aan de ground te krijgen.

Volgens de Zweedse extreme legal expert Daniel Poohl zijn de real prices was Paludan op uit was. “Hij wil een situation creaëren waarin het uiteindelijk voor sommigen te veel wordt. Het idea is om dan te zeggen: dit is hoe de islam werkt”, vertelt hij de Zweedse krant Days Nyheter. “In feite wil Rasmus Paludan ban een hele religion.”

ttn-31