Guy Verhofstadt stops the following year with active political career | landlocked

Gevraagd naar zijn eventuele opkomst bij de verkiezingen van 2024, misschien zelfs als duwer, Verhofstadt answers: “I’ve had al gezegd dat ik geen nieuw mandate ambier en ik zal niet op een lijst staan ​​om verkozen te been.”

Hij verduidelijkt dat he één uitzondering is, namely when he met pan-Europese lijsten wordt worked. “Dan wil ik my Europese bekendheid op onder meer de sociale media nog wel eens inzetten. Het zou de verwezenlijking zijn van een droom, I want al twintig jaar voor zo’n lijst.”

The idea of ​​a deel van de leden van het Europees Parlement te kiezen in a kieskring dat de 27 lidstaten omvat, is vooralsnog wishful thinking. The oud-premier beleeft dus zijn laatste twaalf maanden in the half rounds of Brussel and Straatsburg, concludes ‘Le Soir’.

Na de verkiezingen zal de liberaal zijn memoires schrijven, “so as elke eerste minister dat doet”, zegt hij. “Al zoek ik nog uit hoe. Want ik zou niet weten what elke maand geurd is, laat staan ​​elke dag”, besluit hij met een kwinkslag.

ttn-39