Fatale huiszoeking in Merksem: extreme right-wing preppers with weapons arsenal

On the aansturen van het federaal parket voerde dejustelijke politie huiszoekingen uit in zes Antwerpse gemeentes en Gent. “Tijdens éen van deze interventions vond een vuurgevecht plaats tussen de politie en een van de aanwezigen in een gebouw”, reports the federal parket. “Deze person is overdone.”

Het bereidde al maandenlang a dossier for rond twee Antwerpenaren, which are known as preppers: ze geloven dat de samenleving op instorten staat and that ze zich most vorbereiden op geregeldheden. Because of this, there are no higher wapenarsenaal aan, with legal wapens, but he had concrete aanwijzingen dat ze also illegale von niet-vergunde wapens bezitten. A groot aantal wapens is now taken into possession.

In the shoe from a van de ouders van de twee preppers knutselden ze aan die wapens. These are experiments with walkie-talkies and drones. One van de two is handig met let and smeden. The other, Yannick V. heeft een zaak in edelmetalen in Antwerp. Het much het op dat hij daar also grote bedragen in het Zwart verzette. Deze wanted kwam hij om tijdens een vuurgevecht bij de huiszoeking, volgens het parket.

Op tijd ingrijpen

The twee dertigers staan ​​niet alleen as preppers bekend, maar also as extreme right. One van de two is known for a long time in the extreme right-wing milieu in Vlaanderen. Zekeren zich tegen vrouwen, Joden, vreemdelingen and de overheid.

Het is not duidelijk of the two op dit moment concrete plans hadden om ergens toe te slaan, or else aan het warn waren op the zugezegde ondergang van de samenleving. Het fair wilde Alleszins op tijd ingrijpen. One van de twee is responsible for Oost-Vlaanderen afkomstig and long verhuisd naar hetzelfde building in Merksem. That verhoogde de druk om tussen te come.

Yannick V. kwam om bij die huiszoeking, maar het is unique of zijn henchmen zich deze night in de buurt bevond of elders. He also zijn op other locations huiszoekingen uitgevoerd, allicht also bij de Ouders war ze aan de wapens werkten and waar allicht also wapens liggen opgeslagen, and in de bredere entourage van de twee.

ttn-31