Fascinating close-up photo of my gaze over the tongen: “Om nachtmerries van te krijgen” | servants

A fascinating, intriguing and tegelijkertijd doodeng close-upbeeld van een mier gaat over de tongen op het internet. The photo was taken by a Dr. Eugenijus Kavaliauskas uit Tauragė, Litouwen. Hij maakte het kiekje voor de Nikon Small World 2022-fotowedstrijd, the photographers and wetenschappers van over heel de wereld uitnodigt om beelden in te sturen van all cool things that zichtbaar zijn onder a microscoop. The Litouwer besloot een mier van naderbij te bestuderen en vast te leggen. Thanks for the night merries, doctor.

The reactions on Reddit and the opmerkelijke close-up photos are never on: “Het lijkt wel een draak”, “Om Nachtmerries van te krijgen”, “Ren voor je leven”, het klinkt. Sommigen he zen orc van ‘Lord of The Rings’ in, others promptly roep ‘Dracarys!’ – he handige commando dat de Targaryens van ‘Game of Thrones’ gebruiken as ze will dat hun draken vuur spuwen.

December will look like a real picture is zoomed in. A monster with a smoldering but cracking light, and with the skin of Oranjero, flaming ogres, large, bristling new gates, and demonic, oplichtende stekels.


ogen

Luckily the photo is miserable. Want the flaming ogen zijn helemaal geen ogen en het heel is geen mierensmoel. Not complete. Het zijn wij the een gezicht zien ín een mierengezicht, waarbij de oranjerode ‘gen’ eigenlijk onderdeel zijn van de antennas op de kop van de mier zitten. The real ogen van de mier is not in the field.

Vergelijk de foto maar eens met deze other – het moet gezegd; Nog steeds angstaanjagende – beelden van mieren, which was taken by the Amerikaanse photographer Josh Coogler. Daar zijn de Echte ogen van de mieren steeds wel in beeld. Ze blijven zelfs zo dus wel écht draakachtige tronies hebben, the small black kruipertjes.


disappear

For Coogler is a doodgewone mier the hij ergens ziet telkens weer een nieuwe kans om in de wondere wereld van macrofotografie te duiken en iedereen te ton hoeveel complexer deze wezens zijn dan ze lijken, zo legde hij onlangs uit bij ‘My Modern Met’, nadat zijn foto’s viraal were gone.

Terwijl hij zich oorspronkelijk op de diertjes started te focusesen, louder en alleen omdat ze zo makkelijk te vinden zijn, is het hun rijke visual variatie die hem maar blijft teruggrijpen naar hen. “Wat mij het meest heeft verrast, is hoe verschillend ze zijn van elkaar”, aldus Coogler. “Hoe een werker – more agile and lenig qua uitzicht – he used differently than a soldier – met hun big, strong hoofden. En hoe een rode vuurmier he was different uitziet dan een houtmier. Ze zijn allemaal uniek en ze hebben veel meer te biden dan de most mensen zouden thinken. Het is leuk om ze te kunnen en ze op deze mannered tones aan iedereen.”


The photo of the Litouwse Dr. Eugenijus Kavaliauskas was én van der Meer dan 1,300 inzendingen uit 72 lands the inland waterways for de 48e editie van Nikon Small World 2022. How much he more lijkt te been spoken about de foto van de mier, is het beeld not de ultieme winnaar van de fotowedstrijd. That’ll be a mooie Microscopic photo of a pootje of a Madagaskardaggekko.

Mieren zijn zeer important ecological spelers. The useful diertjes ruins masses of insects and other insects op. Ze zijn vooral bekend om hun spectaculaire Kracht: the small Krachtpatsers can tot wel vijhaft not have their own light weight optille. Hemaal not zo ge dat ze he van dichtbij bekeken uitzien than a real one bad assto?


ttn-39