Ex-Soviet unfortunately Mikhail Gorbatsjov (91) overtaken

Gorbatsjov was from 1985 dead 1991 secretaris-generaal of the Communistische Partij van de Sovjet-Unie en was the last president of the USSR, van maart 1990 died and december 1991. Hij wordt gezien than een vormer van de toenmale alleenheersende partij. That suffered tot het ade van de Koude Oorlog en uiteindelijk also tot het uiteenvallen van het land. Maar hij maakten also de hereniging van Duitsland mogelijk.

With zijn nieuw beleid maakte hij Russian gripen wereldwijd bekend, zals glasnost (openheid) en perestrojka (hervorming).

Toen in 1989 pro-democratic protests uitbraken in de Oost-Europese Landen van de Sovjet-Unie, refusal to be done met geweld de kop in te print, in Tegenstelling tot eerdere unfortunatelys van het Kremlin die tanks stuurden om opstanden in Hongarije in 1956 en Czechoslovakia in 1968 te stop.

The protests will lead to autonomy in the 15 republics of the Soviet Union, which will follow in the next two years in a chaotic way. Gorbatsjov test earth tevergeefs om the ineenstorting te occur.

Gorbatsjov ontving in 1990 de Nobelprijs voor de Vrede.

Gorbatsjov met huidig ​​Russian President Vladimir Poetin in 2004.Beeld ANP/EPA

ttn-31