Emmanuel Macron was not the new Merkel, but began a risky mission

The Franse president Macron warpt me op as unfortunately van Europe tegenover poet. Het past in a tradition was Frankrijk an own role op het wereldtoneel zoekt, met a zekere onafhankelijkheid ten opzichte van de VS. Maar Macron’s missie is also risky. Hij zoekt al jaren naar een dialoog met Poetin, maar zijn pogingen hebben nooit iets opgeleverd.

Peter Giesen

Het was a moment of grandeur for Emmanuel Macron, he spoke maandagavond with Vladimir Poetin on an enormous panel in a suitably designed ornamentation around the Kremlin. statesman Emmanuel Macron, the first west, unfortunately, the person with poetry practice is het uitbreken van de Oekraïne-crisis.

Tangible results delivered het niet op, maar volgens Macron what “escalatie verhinderd en zijn he nieuwe perspective gepend”. As long as he has been praatt, he is de hoop dat een oorlog uitblijft. Emmanuel Macron was able to present himself as the stateman who brought Europe to the onderhandelingstafel, because the European countries were intended for a debriefing by the American President Biden.

Macron is de Europese, unfortunately, with how poet het liefste praat, Zeker nu de Duitse bondkanselier Merkel van het toneel verdwenen is. “Emmanuel Macron can unfortunately say that. Hij kan degene zijn die de weg naar de-escalatie vindt”, says Clément Beaune, de Franse staatssecretaris van Europese Zaken, in Le Monde. When the Presidentsverkiezingen van April het in zijn Voordeel works: Macron, de Europese, unfortunately, with how zijn rivalen than bleke provinciaaltjes afsteken.

Risk

Anderzijds loops Macron risky with his diplomatic initiative. Poetin is a sluwe conversation partner, een most in het verdeel-en-heers. De kans is verre van Denkbeeldig dat Macron uiteindelijk met lege handen achterblijft en het verwijt krijgt, vooral uit Oost-Europese hoek, dat hij te slap ist tegen Poetin en de western eenheid heeft ondergraven in zijn pogingen de Russian president tot een ‘dialoog’ te spoil.

Macron is wel consistent. Vanaf het begin van zijn presidentschap what hej ervan overtuigd dat duurzame vrede in Europe little mogelijk is door same working with Russia. When the United states direct themselves to Azië, the Europeans should be able to name their own. Daarbij can never come from Russia. De Europeanen komen de Russen altijd weer tegen – in Oost-Europa, de Balkan, Afrika en het Midden-Oosten – of ze dat nu leuk vinden of niet. Macron’s insult to Russia also happened in a tradition that was in Frankrijk a zelfstandige rol in de Werld wil spelen, as a country met a core power in a sign in the Veiligheidsraad.

Macron met the German bond officer Olaf Scholz (C) and the Poole president Andrzej Duda, Tuesday in Berlijn.Beeld EPA

In 2017 ontving Macron, net gekozen en blakend van het zelfvertrouwen, Poetin in het kasteel van Versailles. Zo ga je met een autoritaire unfortunately om, wild hij de wereld laten zien: je nodigt hem uit in een omgeving the right doet aan zijn demand naar grandeur en respect, en vervolgens begin je een ‘veeleisende dialogue’. Maar ondanks Macrons herhaalde pogingen tot toenadering went Poetin door met onrust stoken, met de Oekraïne-crisis as voorlopige climax.

Wantrouwen

In Eastern Europe, Macron de afgelopen jaren veel wantrouwen met zijn ouvertures naar Moskou. For zijn bezoek aan Poetin Belde hij daarom uitgebreid met Oost-Europese en Baltic unfortunately. Also said that he met Biden and NAVO-boss Stoltenberg, om de indruk te vermijden dat he de Westerse eenheid ondergroef met een solomissie.

In Brussels, the more relative diplomat het optreden van Macron. He is respect for his vision, het Franse streven van ‘strategic autonomy’ – Europe moet op own benen can staan ​​- vindt steeds meer weerklank. Maar Macron is also a man from large woorden en hoogdravende concepts that long not altijd tot concrete results suffer. Vaak blijft onduidelijk wat hij prices bedoelt. Voorafgaand aan zijn rice to Moscowu sprak hij in de Journal du Dimanche over een ‘nieuwe balans’ in Europe the right zou moeten doen aan ‘legitieme’ Russian security concerns. Dat Klonk alsof hij enigszins tegemoet wilde komen aan de Russian ice that Oekraïne nooit lid may have been van de NAVO. Maar Macron heeft also altijd gezegd dat hij onverkort vasthoudt aan het principe dat Oekraïne een soeverein land is dat zelf mag uitmaken of het lid wil be van de NAVO.

Macron said maandag the poet beloofd had the crisis not to escalate the zullen. Maar hij was meteen mercifully zijn places wezen by Dmitry Peskov, de woordvoerder van het Kremlin. “Moskou en Parijs konden helemmaal geen deals made. That is simply onmogelijk”, aldus Peskov. “Frankrijk is close to NAVO, but Paris is not unfortunately. In that block there is a heel in another country. Can we guess you about wilted deals?”

‘Niet naïef’

Niettemin zei Macron tevreden te zijn over het spoken. Hij was not naïef, verklaarde hij, and had geen great birth van poet watched. Zijn doel was “to prevent escalation in new perspectives te openen. That’s right,” Aldus Macron. He said it was in the middle of the house. Poetin zei maandagavond dat ‘summer ideas’ tot ‘gemeenschappelijke vooruitgang’ zouden can suffer.

Emmanuel Macron heeft a large trust in the force of diplomacy, by Pierre Sellal, ex-permanent representative of France in the EU, on the site political. “Hij thinks dat direct, physical contact can helpen om elkaar beter te begrijpen, om tot de kern door te penetrate”, aldus Sellal.

Maar het is te hoped that Macron zijn own overtuigingskracht not overschat, schreef Le Monde in a hoofdredactioneel commentary. Tegen de Amerikaanse politicoloog William Drodziak, Schrijver van een book over de Franse president, said Macron ervan overtuigd te zijn dat Poetin verleid zou kunnen been tot een meer pro-Europese houding, omdat hij “bovenal een zoon van Sint-Petersburg is”, de State which is so heavily worded in de Europese is differentiated in culture. Drodziak antwoordde droogjes dat Poetin volgens hem bovenal een “zoon van de KGB is”, the secret service of the Sovjet-Unie. “Macron was even stil”, writes Drodziak on the site of the Denktank Wilson Center, “en zei toen: we zullen zien.”

ttn-31

Bir yanıt yazın