Dit zijn Poetins vijf biggest vertrouwelingen, which hej veelal kent van de KGB

Can no one poet think of others to bring over the oorlog? Of the mightiest men in zijn omgeving, the hij vaak kent van zijn KGB-tijd, valt wat dat betreft not veel te guarded.

Bert Lanting

1. Sergej Sjojgoe, minister van Defensie: gaandeweg een geharde become a nationalist

In a vroeger leven zou Sergej Sjojgoe (66) would like to use ramps such as the hij nu veroorzaakt met de military operatie in Oekraïne. Begin jaren negentig maakte Sjojgoe, opgroeide in deelrepubliek Toeva aan de grens met Mongolië, naam as Minister for Noodtoestanden in the cabinet of President Boris Yeltsin.

With zijn energieke optreden as opperhoofd van the Russian ramp service (MTsjS) rejected the great popularity. In the tijd stond de minister te book as een van de frisse, ausmingsgezinde figures that were owned by the Nieuwe Russia op te bouwen. Hij stond pal aft Yeltsin, toen deze in 1993 het parlement liet bestormen tijdens eenmachtsstrijd met de conservatieven.

Toen Vladimir Poetin and 1999 het stokje overnam van Jeltsin, like Sjojgoe zijn baan behouden. Poetins adviseurs zagen Sjojgoe zelfs as someone to model how the Kersverse president zijn publieke imago zou can: as Redder van Russia.

Sjojgoe fungeerde destijds as een van de kopstukken van de partij van president Poetin, Verenigd Rusland, maar hij held zich zorgvuldig op de achtergrond. Tegelijkertijd bouwde hij een pike vriendschap op met de president: de twee went regularly op avontuurlijke tripjes in de wilderness van de tajgade Russian wouden.

Poetin beloonde him in 2012 before zijn trouw door he dead minister van Defensie te benoemen, hoewel hij nauwelijks ervaring had met military zaken. Maar energiek was when we said: when we started to meet a campaign of the strijdkrachten te moderniseren. Hij verhoogde the salarissen for the military and trok de touwtjes nimble on in the military top.

Gaandeweg schudde hij zijn laatste liberal veertjes van zich af en ontpopte hij zich as a nationalist, naar voorbeeld van zijn baas in the Kremlin. As minister van Defensie coördineerde hij de inname van het schiereiland de Krim in 2014. Zijn ministerie speelde een hoofdrol bij het ondersteunen van de pro-Russian separatists die in het oosten van Oekraïne in opstand kwamen na de val van de Moskou-gezinde president Janoekovitsj. Daarbij maakte hij ook gebruik van zijn ervaring as minister for Noodtoestanden: onder het mom van humanitaire hulp leverde Moskou all kinds of warentuig aan de separatisten.

Sjojgoe oogstte also very respect bij Poetin met de military operatie in Syrië om de belaagde president Assad in het zadel te houden. Dankzij het Russian optreden slaagden Assads troepen erin weer een groot deel van het land onder controle te krijgen.

Poetin vertrouwde Sjojgoe de voorbereidingen voor de invasie in Oekraïne toe, een many more ambitious project waarmee de minister van Defense meteen enthousiast aan de slag went. Hij verzamelden enormous Troepenmacht rond Oekraïne en stookte de spanning op met wild accusations over Plannen van de Amerikanen for aanslagen with chemical weapons.

Maar het blijft an enormous gok. Nu de operatie minder voorspoedig loopt dan het Kremlin verwachtte, lijkt het erop dat Sjojgoe zijn troepen opdracht heeft gegeven zich klaar te maken voor een massale aanval op de hoofdstad Kiev met zijn miljoenen inwoners.

—-

Nikolai Patroesjev in Moscow, February 21.Beeld Alexei Nikolsky/Tass

2. Nikolaj Patroesjev, secretaris van de national veiligheidsraad

The 70-year-old Nikolaj Patroesjev is known as the greatest householder in the king round poet. Net serving as a poet while on the Sovjetregime at the secret service of the KGB. The twee empty den elkaar know in Sint-Petersburg, was ze de scherven probeerden op te rapen van hun career na de val van de Sovjet-Unie.

In het spoor van Poetin trok Patroesjev naar Moskou, waar hij de leiding kreeg over the FSB, de opvolger van de KGB. Hij gaf volgens een Britse rechter in 2006 het bevel voor de poisoning van de naar Londen uitgeweken ex-FSB-agent Aleksandr Litvinenko.

Patroesjev had in zijn latere rol as veiligheidsadviseur van Poetin de hand in de Nieuwe National veiligheidsstrategie, the Poetin vorig jaar ondertekende. Therein sloeg het Kremlin een alarmist toon aan, sof Russia al in orlog was met with the West. Dat zou erop uit zijn de Russian ‘culturele soevereiniteit’ en ‘traditionele waarden’ te snub.

—-

Alexander Bortnikov before the sale of the Kremlin in 2019. Beeld Pavel Golovkin/POOL/AFP

Alexander Bortnikov before a sale from the Kremlin in 2019.Beeld Pavel Golovkin/POOL/AFP

3. Alexander Bortnikov, head of the FSB internal service

Opnieuw een overblijfsel uit de Sovjettijd waarin hij bij de KGB serving. The 70-year-old Alexander Bortnikov was found in 2008 suffering from the powerful secret service FSB. Net as zijn baas Poetin vond hij zichzelf opnieuw uit as FSB-man in St.-Petersburg. In Moscow there are a number of complaints about the economic security service SEB, which are due to the activities of Russian customers. In the function zou hij een continued hebben vergaard met het afpersen van bedrijven.

As FSB boss, Bortnikov is responsible for the keiharde campagne van het Kremlin van de afgelopen jaren tegen de oppositie. Hij heeft vrijwel zeker de hand gehad in de poging oppositieleider Aleksej Navalny te poison met het zenuwgas novitsjok.

Bortnikov was arrested in 2014 by the FSB agent in Kiev about the opposition to the pro-Russian president Janoekovitsj and his voice. FSB agents will be drunk when there is a shooting party waiting for a lot of reasons on the Maidan. De operatie liep op een jammerlijke mislukking uit.

Volgens de VS zou Bortnikovs service nu alvast een ‘dodenlijst’ hebben later opstellen van politieke kopstukken in Oekraïne the moeten been uitschakeld than de Russen het country hebben bezet.

—-

Sergei Naryskin in Moscow, February 21.  Beeld Alexei Nikolsky/TASS

Sergei Naryskin in Moscow, February 21.Beeld Alexei Nikolsky/TASS

4. Sergej Narysjkin, Head of the Buitenlandse Veiligheidsdienst SVR

Also weer een van Poetins KGB vrienden uit St.-Petersburg. The 67-year-old Narysjkin, who graag in perfect gesneden maatpakken kleedt, kent zijn baas al ruim veertig jaar. The same applies to the Rode Banier-Institute, the operating center for the building sector in the light service, was empty for Poetin Duits and Narysjkin Frans.

On the cover of the diplomat request for the KGB economic espionage in Brussels, it was not masked by a breach. After the ineenstorting van de Sovjet-Unie sloot hij zich in St.-Petersburg weer aan bij zijn vroegere studiecameraad, maar het zou dead 2004 duren voordat Poetin hem naar Moskou haalde.

There were all sorts of clutter for Poetin op, on the other hand, the voice of the Doema, the Russian parlement. Onder zijn leiding stemde de Doema voor de one na de other than the de oppositie aan banden legde. Opvallend is that Narysjkin voorzitter what van een ‘waarheidscommissie’ which het ‘verdraaien’ van the Russian divorce is most tegengaan, een stokpaardje van Poetin.

As the head of the SVR, he was already there in the air conditioning for the Oekraïne front door for the time being in the hamlet of the neo-Nazi wind in Oekraïne Noemde.

—-

Aleksandr Bastrykin, in Moscow in 2019. Beeld Sergei Savostyanov/TASS

Aleksandr Bastrykin, in Moscow in 2019.Beeld Sergei Savostyanov/TASS

5. Aleksandr Bastrykin, Hoofd van de Russian Onderzoekscommissie

The 68-year-old Aleksandr Bastrykin maakt al tientallen jaren deel uit van de kring rond Poetin, met like his same right studeerde in St.-Petersburg. Tijdens zijn studietijd was hij unfortunately van de Komsomol, de jongerenafdeling van de communistische partij, en liet hij de Leider van de populaire popgroep Akvarium uit de partij zetten because of ‘anti-Sovjet’-gedrag.

In 2006, the poet said he was dead from the Onderzoekscommissie, and soort OM for serious zaken the right-wing trees and the President Valt. Onder Bastrykin is the Onderzoekscommissie een apparatus become dat Poetin naar believen kan inschakelen om jacht te maden op politieke tegenstanders van het Kremlin. Op bevel van Bastrykin, tal van oppositiefiguren de afgelopen jaren ageklaagd en vastgezet.

In 2012, Bastrykin raised an objection to the adjunct-hoofdredacteur van de oppositiekrant Novaya Gazeta uit woede over a critical article for zijn lijfwachten had later ontvoeren. When talking about it, it was Bastrykin’s three journalists’ views that weren’t published as articles.

De afgelopen tijd droeg Bastrykin een steentje bij aan de Hetze om de Russen rijp te maden voor het militaire ingrijpen in Oekraïne. Hij Kondigde last week a problem to have been an incident was a group of Oekraïense saboteurs tried to raise Russia inside te penetrate. The beurtenis was designed as a Russian propaganda om militaire actie tegen Oekraïne te Rechtvaardigen.

ttn-31