Deze Waalse Komiek with karakterkop is still known in Vlaanderen, but that will soon change in

Tik in Google het word ‘karakterkop’ in en de kans is groot dat je bij een foto van Yoann Blanc landed. With zijn kale kop en diep ingezonken puppyogen omkaderd door donkere wallen lijkt hij wel gemaakt om, met het weight van de wereld op zijn schouders, door de Ardense bossen te dwalen. That was also valuable what Mathieu Donck thought. De man die La treve Schreef and director worked with Blanc op de set van een kortfilm and was zo onder de indruk dat hij het hoofdpersonage van zijn reeks naar hem modellerde.

For Blanc zelf what the roll een stijlbreuk. Hij vertelt dat hij zichzelf intrinsically stamped as comedy. It was not so funny that it was staged with a separate show, which funny actor who was in the theater beforehand was in trouble with a series from Hoek af. How we would like to know what Blanc daarmee says would be different from YouTube, but there is no way to go to the trailer George de Molière – Le grand divertissement royal de la clinic orgasm society, De Voorstelling was Blanc dit Voorjaar in Speelde.

Verkeerde keuzes

“Maar wanneer ik Voor tv gevraagd word, is dat om één of other talk altijd om donkere, tormenteerde personages te spelen.” Meteen de Rede waarom hij op vorhand even twijfelde om in pandors de rol van politicus Mark Van Dyck te spelen. “Hij is really heel donker, from ik. I know that de kijkers hem zouden haten. No one has had the leuk om. daughter?” In pandors zien we hoe de ambitieuze Van Dyck getuige is van a groepsverkrachting. Hij probeert the incident in zijn vordeel te bruuiken en werkt zichzelf zo steeds dieper in nests. Net the evolutie maakte het spelen van de man too interesting, Vindt Blanc. “I have het daar met de makers vaak over gehad. No one is hemaal bad of hemaal goed. Ook Van Dyck not. Hij is bad men, because of a combination of fear and opportunism may act hij constant de verkeerde keuzes. With all followed van dien.”

Pandore says that the policy should be ordered. Corrupted little, politicians spelled out schering and inslag and the actoren zijn vooral met het vergaren van stemmen and makes the daarmee gepaard gaat. “Maar het is geen aanklacht tegen het politieke systeem”, says Blanc. “De reeks vertelt grandson het verhaal van één man. A politieker maar also een won men, who net than all others won mens in zijn pogingen om goed te doen af ​​en toe de mist in gaat.”

Buitenland’s adventure

Blanc baseerde zich voor zijn rol niet op éen politicus. Hij projected elements by een hele reeks politici, vooral van het eerder extreme soort. “I’ve been bestuded and hoe ze pushed myself into debates; hoe ze praten, hun arguments aanbrengen. Ik ben also a couple keer een koffie gaan drinken met mensen uit de directe entourage van politici. In a statement such as many details may be correct. I would like to tell you something about what’s going on in the car. En of ze nog wel eens zelf achter het stuur zitten. That lijken details may also be the moeten juist Zitten wil je z’n personage goed knnen neerzetten, vind ik.”

Yoann Blanc in ‘La treve’.Beeld rv

La treve It’s internationally picted by Netflix and also pandors is due to an international success course. Nadat de reeks toppcijfers haalde op de Waalse omroep RTBF werd ze al een hele reeks buitenlanden verkocht. In addition, Blanc loops in the kijker. “He is wel wat buitenlandse interest,” laughs hij. “He zijn wat telefoontjes weeest en misshien is he here en daar al wel iets concreet. Maar ik vrees dat het nog te vroeg is om daar iets over te zeggen.” Dat het Buitenland lonkt, hoeft not te verbazen. Blanc trok zich bij het uitbouwen van zijn career altijd al weinig aan van geographical beperkingen. Hij groeide op in de buurt van Geneve, aan de Franse kant van de Frans-Zwitserse grens. Tot een vriend hem vertelde over een theateropleiding the hij in Brussel will follow. “I was met with him and I was born here. I’ll be here ondertussen meer dan twintig jaar.”

Land borders like dan voor Blanc al geen problem zijn, een taalgrens is dat wel. In Wallonië the actor is ondertussen een known head, in Flanders there is much less. Wanneer we polsen naar zijn popularity in Vlaanderen roept Blanc de hulp van zijn vrouw in. “Hedwige, were he mensen me herkenden in Antwerp”, roept hij. Om die vraag meteen daarna weer in te slikken. “Laat maar. Het feit dat ik het wanted to ask, shows actually like that. (laughs) Write maar op dat in Vlaanderen nobody knows me.” Then there will also be a change in the light. The following year there will always be te zien in the reeks 1985, the very first co-production of RTBF and VRT op fictievlak. Since he was beaten op televisievlak Bruggen, Wallonië en Vlaanderen kan Blanc alleen maar toejuichen. “He should behave like the two or as many people can speak. Het is good that the nu delijk ook verteld been.”

pandor, nu te zien op Streamz.

ttn-31