Chemiebedrijf Borealis schorst contract met onderaannemer na reports about mensenhandel and put werf three dagen style

“De bevindingen van the taskforce die Dinsdag in het leven wird geroepen, hebben ertoe sorry that Borealis heeft beslist om het contract met de aannemer IREM-Ponticelli, responsible for the mechanical leidingen, tijdelijk op te schorten terwijl het onderzoek verder loopt”, het clicks bij het bedrijf.

Borealis quoted in Nauwe Schoentjes nu er een onderzoek comes to 55 possible slachtoffers van mensenhandel in the Antwerpse haven. The men – van Filipijnse en Bengaalse afkomst – zouden maandelijks een loon geregen hebben van hooguit 650 euro om zes dagen op de zeven te werken.

In a reactie on Gazet van Antwerp in De Tijd Lit Borealis weten dat het gaat om werknemers van Borealis zelf, maar om medewerkers van de aannemer IREM-Ponticelli. Now heeft het chemiebedrijf het contract met de aannemer dus gechorst.

The works on the construction site in Kallo have been allowed to last for three days as well as to be legal for all people who work on them. Verdere commentaar geeft het bedrijf vorlopig niet.

ttn-31