Can Poetin begin in zijn eentje een atoomaanval?

Meermaals waarschwde de Russian president Vladimir Poetin het Westen niet militair in te grijpen in Oekraïne. Or else, so klonk het aan het begin van de oorlog al, zou dat tot “below die u nooit eerder heeft gezien”. Are there any Russian rules, unfortunately, that three things are regulated. Previously, the poet said that the speech was bijvoorbeeld nog dat hij bij een “bereiging van de territoriale integriteit” van zijn land “alle mogelijke middleen in zal zetten”. Hij eindigde zijn relaas toen met de woorden: “Ik bluf niet”.

In the West there were reactions to the nuclear three-way action in a nonchalant manner and “there was no risk of death”, and in such a panic-stricken roundabout. Zeker aangezien Poetin zich sinds de coronapandemie steeds verder afsloot van de Buitenwereld, bestaat in the west and some analists and beleidsmakers de vrees dat hij doorslaat in zijn bunker mentality en de daad bij het woord voegt.

A paranoid man with a suitcase

A geïsoleerde, paranoïde man op het slagveld aan de fleeing hand is, we can eens dead destructive acts overgaan, zo het dan. Maar heeft Poetin inderdaad een rode knop en kan hij in zijn eentje de wereld een nuclear armageddon in Leiden?

Het antwoord op die vraag is te vinden in a regeringsdocument uit 2020 met de titel Basic principles of the state offense of the Russian Federation for nuclear protection. Volgens dat beleidsstuk ligt het besluit om over te gaan tot het gebruik van nucleaire wapens inderdaad bij the Russian president. Poetin heeft te all tijde a small suitcase, better known than de tsjegetin zijn nabijheid the hem een ​​directe lijn Verschaft met het commando- en controlenetwerk van de Russian strategic nuclear forces.

In the statement tot wat de wijdverbreide beeldspraak doet vermoeden, zit he geen “rode knop” in de tsjeget waarmee Poetin met één simple vingerbeweging en zonder tussenkomst van others, kernkoppen de air in kan sturen om duizenden kilometers verderop een nuclear apocalyps in gang te zetten. In plaats daarvan, the president of vanuit het koffertje een korte commandoketen can be put into action.

Nadat de president opdracht geeft tot een atoomaanval, comes dat lanceerbevel bij het ministerie van defense terecht. Om precies te zijn bij het centrale – en hoogste – militaire gezag: de generale staf van de strijdkrachten van the Russian Federation. Op hun beurt beschikken de bevelhebbers van de generale staf over married lancers and autorisatiecodes waarmee ze individuale eenheden the het nuclear arsenal man opdracht can geven om a lancering in gear zetten.

control mechanisms

The Commandoketen behelst kortom een ​​immediately hink-stap-sprong-procedure warbij een kernkop via the president, het militaire oppergezag en de nuclear strijdkrachten uiteindelijk wordt afgevuurd. Al biedt het nuclear beleidsstuk also een mogelijkheid om a stap over te slaan. In the future, general staf can be decided about a nuclear project via the married Perimetr-System Kernkoppen af ​​te vuren zondere tussenkomst van individual commandoposten.

Hoe dan ook heeft de nuclear doctrine van Moskou dus wel degelijk control mechanisms om te voorkomen dat a president in a rabid opwelling zelf direct op a button kan print. Hoewel Poetin de some is the kan besluiten tot een nucleaire aanval, lijkt het dan also onwaarschijnlijk dat de minister van defensie en de stafchef zomaar elk bevel klakkeloos uitvoeren. Also, you are always aware of the consequences of a nuclear project in Russia that will be added to your account before you are aware of it.

Minister van defensie Sergej Sjojgoe (right) and stafchef Valeri Gerasimov zijn onderdeel van de commandoketen in het geval van een nucleaire aanval.Beeld AP

Tegelijkertijd biedt het huidige politiek-military system little scaffolding. Are the beginning of the Russian invasion in Oekraïne more than duidelijker that he drummed within the political elite in Moscow. Poetin knows zijn generaals in ongekend tempo, en de kritiek op het hoogste militaire gezag, en dan met name op minister van defensie Sergej Sjojgoe en stafchef Valeri Gerasimov, steeds luider klinkt. Precies de Mannen the bij een atoomaanval belangrijke schakels in de commandoketen zijn.

The onrust and criticism verzwakken de positie van dit soort besluitvormers. Het roept de vraag op wie zijn nek was allowed to uit te steken as a poet inderdaad opdracht geeft tot een nucleaire aanval. Want het refuse van een bevel zal de president ongetwijfeld as verraad zien met all consequences van dien.

Niet het some suitcases

A poet isn’t the only one over there tsjeget charged. Also, the Minister of Defense and the Highest Generaal Gerasimov raised a nuclear case in Hun Nabijheid. How soon the Russian nuclear attack was done by both of them right now, if you decided to kill it from a nuclear shield, it would be necessary to regulate a building in front of the President – and a suitcase – it should be overcomen.

ttn-31