Camera has large light for camera controle op vervod vachtwagens in schoolomgeving | landlocked

Local inspections can also include camera’s indications from the controleren op een Toegangsverbod voor vrachtwagens, bijvoorbeeld in de omgeving van een school. De plenaire vergadering van de Kamer heft daarvor vanavond het licht op groen gezet.

Veel local overheden before the last jaren toegangsverboden of venstertijden in for zwaar verkeer in de omgeving van scholen of dorpscentra. Maar de controle daarop verloopt moeizaam, omdat de politie inbreuken enkel fysiek op heterdaad mag vaststellen.

Een wetsvoorstel van Vooruit-Parlementslid Joris Vandenbroucke dat vanavond will go edgekeurd in the camera, brings there changes in. De controle zal innkort always also automatically can give, with onbemande camera’s.

Volgens Vandenbroucke zal dat de veiligheid ten goede komen. “As we certain schoolomgevingen will, dan moet de pakkans van zwaar vrachtverkeer dat verbod in schoolomgevingen negeert omhoog. Wat zijn we met regels than ze niet been controlled? With deze simple aanpassingen zorgen we ervoor dat geen zwaar vrachtverkeer zich nog in de buurt van kinderen weighs tijdens de drukste moments rond our school”, zegt hij.

Het vorstel kreeg de steun van de Meerderheidspartijen. N-VA, Vlaams Belang and PVDA onthielden zich.

ttn-39