Brussels museum canceled bokswedstrijd tussen jongeren en politie na commotie | landlocked

The Brusselse museum Mima annuleert a bokswedstrijd tussen de politie en buurtjongeren nadat het evenement op sociale media stof deed opwaaien. That reports the museum woensdagavond op zijn website.

Announcement was het de bedoeling dat 20 amateur boksers van de Brusselse politie het Thursday in het kader van de tentoonstelling ‘Local Heroes’ zouden opnemen tegen boksers uit de buurt. Plaats van het geuren: de boksring van het hedendaagse Kunstmuseum in Sint-Jans-Molenbeek. De bedoeling was om met de sparringwedstrijden vooroordelen, the can confirm the politie en de bevolking “weg te vagen”. He zou ook geen winnaar been uitgeroepen, “boksers been beloond”, klonk het in de aankondiging.

The reason for this is that the museum will also cover the social network for the span and he will also be responsible for the museum in the general area and that it will be possible to direct the artistry in the area. So beweerden sommigen naar verluidt dat het de bedoeling was “de politie een platform te geven om hun blazoen op te poetsen”. Daarom is weekly best list om het evenement – een burgerinitiatief, aldus het museum – te schrappen.

In a mededeling op de website van het Mima luidt het dat de curator van de tentoonstelling en organizer van het evenement zich wenst te apologize “aan al wiens gevoelens mogelijks zijn kwetst door het broken van een breder informatiekader, waardoor misunderstood over de aard en de beweegredenen van dit evenement zijn ontstaan”.

Het museum stated that the ontmoeting het voor ogen had, “van puur sportieve aard” was a stelt dat het in het verleden en met deze tentoonstelling al “heeft bewezen dat het absoluut tegen alle vormen van geweld en discriminatie is”.

ttn-39