Bijna 100 bosbranden tijdens winter weekend in Greece | Buitenland

Volgens de Griekse openbare zender ‘ERT’ broke the biggest brand uit in het north van het schiereiland Peloponnesos, was blusvliegentuigen most been indicated om de vlammen te require.

Brandstichting is éen van de oorzaken van de vele bosbranden, maar meteorologists wijzen also op de ongewone weersomstandigheden. In large parts of Greece there was a lot of rain during the winter.

The state of Greece does not have many avenues in France. Volgens weerdienst Météo France much he is 21 January over het land less than 1 millimeter per day, waardoor de floor uitzonderlijk uitgedroogd is voor de tijd van het jaar. Het levert bizarre panels op.

Also bij ons was Februaryi abnormal droog. “Open little dagen voor het one van de Maand notes het KMI only 9 millimeters below, tegenover een middelde van 65 millimeters”, says VTM-weerman David Dehenauw eerder deze week. Met 211 millimeters neerslag in de maanden december, januari en februari (tegenover 229 millimeters averaged), what our winter algemeen dan weer niet buitengewoon droog, aldus Dehenauw.

ttn-39