Are Russian tv zenders hacked tijdens herdenkingsdag? ‘Bloed van dode Kinderen aan Julie hands’

“Jullie hebben het bloed van duizenden Oekraïners en honderden dode Kinderen aan julie handen. The TV and the authorities are located. Nee tegen de oorlog.” De Boodschap verscheen vlak na de militaire parade op het Rode Plein, was president Vladimir Poetin also held a toespraak. Russia fourth vandaag de 77ste verjaardag van de overwinning op nazi-Duitsland.

Hoe de anti-oorlogsslogans op het scherm geraakten is not duidelijk. Volgens het Russian persbureau Interfax verscheen de boodschap achteraf also nog op enkele kabelzenders. Ook op een nieuwswebsite controlled by the state zou er tijdelijk een anti-oorlogsboodschap vanden zijn, which even soon we will be offline.

In the West, there were voorafgaand de 9-mei-herdenking speculated that the poet Oekraïne officieel de oorlog zou to clarify – moments noemt hij het een ‘speciale militaire operatie’ – maar dat heeft hij niet gedaan. Also a (gedeeltelijke) overwinning uitroepen of zich uitlaten over het verdere verloop van het conflict vermeed Poetin, not as some verwijzing near the areas that Russia al veroverd heeft, such as Marioepol. Poetin says that het concern is om tegen het nazisme te blijven strijden, but that het also van concern is “om all te doen om de schrikkingen van een wereldoorlog te voorkomen”.

ttn-31