#AndrewTate, the last step in trekking from a new perspective on social media

Vrouwen horen aan de haard, zijn intrinsic lui en want to send erin dat ze Eigendom zijn van de man. Het zijn maar een Paar van de opvattingen die Andrew Tate op sociale media met zijn fans – vooral jonge, bare men – deelt. On thanks, of waarschijnlijk net by the uitspraken Tate de voorbije maanden steeds became popular. Hij is good for 4.6 million Instagram users, for YouTube channel heeft 744,000 subscriptions on TikTok, posts with hashtags that met he te maken hebben ondertussen 12.7 million keer gezien.

That Tate het net op dat largest platform zo goed does hoeft niet te verbazen, says Rob Heyman, which aan de VUB onderzoek does naar sociale media. “Where the reports on Facebook and Twitter are linked to the people that ever follow, that is not the case on TikTok. Onder de noemer ‘trending content’ krijg je er de filmpjes te zien die het op dat moment goed op het netwerk.”

So kan een controversyel individually than Tate razendsnel zijn bereik uitbreiden. Zijn quotes in filmpjes were never given in mass by zijn fans, also zijn tegenstanders commentariëren mass zijn standpunten in filmpjes with hashtags verwijzen about Tate. Hoe controversial Tates uitspraken, hoe fanatieker vriend en vijand erop ingaan en hoe hoger Tate uiteindelijk scoort in de trending-ranglijst. Wat meteen verklaart waarom ok how niets met het thoughtegoed van Tate heeft op TikTok zijn bijdragen zag passeren.

Verwijder Filmpjes

Maar daar nu dus een einde aan. At the weekend, first Facebook and Instagram beslisten om de accounts van Tate te schrappen, also TikTok dat vorbeeld. Volgens Meta, het bedrijf boven Facebook en Instagram, zijn de posts van Tate in strijd met hun beleid inzake gevaarlijke organisaties en persons.

Ook TikTok weert Tate voortaan. “The account of Tate is permanently banned. Misogyny was not tolerated on TikTok,” says de woordvoerder. Al betekent het schrappen van Tates account not dat de hashtag #AndrewTate meteen zal verdwijnen. Fans and standers will be able to post a large number of films over their posts. TikTok is wel bezig met het verwijderen van all gewelddadige of aanstootgevende filmpjes the zijn fans now post.

It isn’t the first thing that Tate does with social media platforms on the street. Toen in de VS de Zaak around Harvey Weinstein losbarstte, liet hij op Twitter weten dat vrouwen the het slachtoffer been van verkrachting daar zelf een responsibility for dragen. Een opmerking die hem op een levenslange ban kwam te staan. On other platforms, Tate wanted to do that.

Funny typetje

Tate, a previous kickboxer who was born in the VS maar opgroeide in Groot-Brittannië, trad voor het eerst in the schijnwerpers toen hij in 2016 deelnam aan bigbrother. Hij will be from the program given toen een filmpje opdook waarin hij een vrouw sloeg met een riem. Later you should clarify that that met neither toestemming what was required.

In a reaction to the banning of social media, the fact is that we are not aware of the fact that it is now wrong. In zijn video’s speelt hij naar zeggen een komig typetje dat meningen verkonckt the dus niet de zijne zijn. Tate is he troubles van overtuigd dat zijn accounts inside Kort we zullen zijn online. Zijn mensen zijn volop bezig de zaak te rules, het klinkt.

ttn-31