1,300 migrants in nood op Middellandse Zee: hulp onderweg | Buitenland

De Italiaanse kustwacht en marine hebben vrijdag various messengers uitgestuurd om 1,300 migrants in nood op de Middellandse Zee te helpen.

Three boten van de kustwacht “zijn met een intervention bezig op Ongeveer 70 Zeemijl (ongeveer 130 km) ten zuiden van Crotone (in het zuiden) om hulp te biden aan een grote sloep met zowat 500 migrants aan boord”, deelde de kustwacht mee.

Three other messengers van de kustwacht zijn hulp aan het biden aan twee other vaartuigen that over 800 menses voerde. The two most distant locations are 180 kilometers to the south-east of the tip of the Italiaanse laars.

“De hulpoperaties (…) zijn bijzonder ingewikkeld door het large antal mensen aan board van de vaartuigen, the op drift zijn”, aldus de kustwacht, the three photos spread from overfull vaartuigen.

The operations have been planned with the control of a clear and a ship for full time. The Kustwacht riep de steun van de marine in en het ministerie van Defense shows that het om “een middellijke intervention” van het militaire ship Sirio had verzocht, “dat zo nel mogelijk op weg is om bijstand te verlenen”.

According to the Ministerie van Binnenlandse Zaken there were 17,592 migrants in Italy on January 1, 5,976 in the last period from 2022 and 5,995 in 2021, until three years ago.

ttn-39