► Girmay wint tiende stage in de Giro, maar krijgt tijdens podiumceremonie kurk in zijn oog

Bekijk hier het moment dat Girmay de Fles ontkurkt:

Biniam Girmay heeft dinsdag divorced schreven. Hij won de tiende etappe in de Giro en is daarmee de eerste Zwarte Afrikaan een ritzege pakt in de Giro. “Ongelooflijk”, says hij in the flash interview. “The team heeft me so hard gesteund, heeft heel de koers controlled. I’ve got a word for what ze vandaag for my realized lifting.”

Bij het four van die overwinning liep het wel even mis. The Eritreeër hung boven de overwinningsfles prosecco bij het ontkurken en kreeg de kurk in zijn oog. As a result, Eurosport has not been able to use two links and it has been taken for the first time by the Intermarché-Wanty-Gobert team. He was not long in the mixed zone for interviews, but was stationed in the ambulance. Het nieuws will not be confirmed by his team.

It is for the 22-year-old Girmay that his first overcoming was in his first Grand Round. Eerder dit seizoen brak hij door met winst in Gent-Wevelgem. Na een tweede plaats in de openingsrit van de Giro eindigde hij ook al twee keer four de en twee keer vijfde de voorbije dagen.

Beeld AFP

ttn-31