Poetin reads “wolvin”: eerste vrouwelijke Russian officer omgekomen in Oekraïne | Oorlog Oekraïne en Rusland

He is voor het eerst een vrouwelijke Russian officer omgekomen bij de invasion van Oekraïne. Het gaat om luitenant colonel Olga “Korsa” Kachura (52). This is confirmed by Denis Poesjilin, who unfortunately van de zelfverklaarde Donetsk People’s Republic (DPR).


KVDS

08-08-22, 20:14


Latest update:
08-08-22, 20:30


Bron:
The Times, BBC, Newsweek, RIA Novosti

Kachura stierf last week bij een raketaanval. Ze was op slag dood toen een Oekraïense raket haar wagen raakte in de stad Horlivka, in de zelfverklaarde pro-Russian People’s Republic of Donetsk (DPR).

The bourgeoisie of the city was the first to report the Russian State Bureau ‘RIA Novosti’. Volgens Ivan Prikhodko reed Kachura op de autoweg tussen Horlivka en Jasinoevata. Bij de raketaanval kwam nog een two persons om het leven. Twee other raakten zwaargewond.

State Televisitor

Also Margarita Simonyan – het hoofd van de Russian state televising RT – bevestigde het nieuws. “The legendary Korsa died in Horlivka… Dat ze may rust in vrede…”, wrote zij on Twitter.


Kachura was known as “wolvin”, nadat ze in Russian propaganda filmpjes opschepte over het doden van Oekraïners en hoe leuk ze dat vond. Ze kreeg daardoor een bijna mythical status bij Russian soldiers.

“Ze guards the hair, hair children, hair family. Zelfs in de natuur zal geen grandson wolf hair welp zo agressief verdedigen than een wolvin”, did ze onder meer in een documentaire op RT.

Oekraïense

Kachura was unique to the region of Donetsk and made a different career in regional politics. Daar worked ze zestien jaar, first as a researcher and later as a lecturer.

RV

©RV

Na de opstand in 2014 sloot ze zich aan bij de pro-Russian rebels and helped ze local strijdtroepen op te zetten. Ze klom op tot luitenant-kolonel en vocht na de invasion aan de kant van de Russen. Ze had suffered over a battalion of rocket artillery from 140 manschappen and many doels in the Donbas.

Volgens bronnen in het Oekraïense leger zou Kachura zich vaak verkleed hebben as Oekraïens militair en vervolgens oorlogsmisdaden gepleegd hebben, om Oekraïne in discrediet te brengen. Ze zou by de bombardments die ze beval, de dood van heel wat Oekraïense burgers op hair hebben. Daarvoor will be in Oekraïne bij verstrek veroordeeld tot twaalf jaar cel.

poet

Kachura kreeg van de Russian president Vladimir Poetin postuum de eretitel ‘Held van Rusland’ – de hoogste onderscheiding van het Kremlin – “voor haar moed en heldhaftigheid die ze toonde in de uitoefening van haar militaire plicht”.

Denis Poesjilin believed the wicker of Kachura to be exposed to hair moeder.

Denis Poesjilin believed the wicker of Kachura to be exposed to hair moeder. ©RV

The DPR kende haar op zijn beurt de eretitel ‘Held van de People’s Republic of Donetsk’ toe. Afgelopen donderdag kreeg ze een afscheid, warop also Denis Poesjilin aanwezig was. Kachura was sentenced to military eer buried on the graveplaats ‘Laan van de Helden’ in Donetsk. Ze laat twee children na.

Bekijk also: het dodental onder hoge Russian officers liep sinds maart al behoorlijk op

ttn-39